Matematik

forklaring af lineær vækst??

09. juni 2010 af Louise230 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hey med jer :D

håber i kan hjælpe mig !!?

skal forklarer lineær vækst... her har jeg fundet ud af

 Δy=f(x+Δx) -f(x) = a* (x+Δx) + b - (ax+b) = ax+a*Δx +b - ax-b = a*Δx

kan ikke forstå det men ved det er sandt ... hjælp please.. !!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2010 af NejTilSvampe

Jeg tror det er en del at det grafiske bevis, sååh det er ikke så nemt at forklare i tekst.

f(x) = ax + b

så f(x+Δx) = a(x+Δx) + b 

du får altså at Δy = f(x+Δx) - f(x) = a(x+Δx)+b - ax - b = aΔx  => a = Δy / Δx

Hvor Δy er funktionstilvæksten, og Δx er en ændring i funktionsværdien. Som sagt, uden et grafisk billede er det meget svært at forklare.

Se vedhæftet tegning


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2010 af NejTilSvampe

 vedhæftet tegning kommer her :)

Vedhæftet fil:linæerfunktion.bmp

Svar #3
09. juni 2010 af Louise230 (Slettet)

 tusinde tak nu forstår jeg det meget bedre :D


Skriv et svar til: forklaring af lineær vækst??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.