Matematik

f(x)+g(x) bevis??

09. juni 2010 af Louise230 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hey med jer der ude..

jeg skal formulere og bevise regler for differentiation af f(x)+g(x) og f(x)*g(x) ?

hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

Antag, at funktionerne f(x) og g(x) er differentiable i x, og vis at funktionen f+g er differentiabel, og at funktionen fg er differentiabel. Vi viser, at en funktion er differentiabel, ved at danne differenskvotienten svarende til en ændring af x med h og dernæst vise, at denne kvotient har en grænseværdi for h gående mod 0.

Betragt funktionen (fg)(x) = f(x)g(x). Her danner vi differenskvotienten:

(f(x+h)g(x+h) - f(x)g(x))/h = (f(x+h)g(x+h) - f(x+h)g(x) + f(x+h)g(x) - f(x)g(x))/h

     = f(x+h)·(g(x+h)-g(x))/h + g(x)·(f(x+h)-f(x))/h → f(x)·g'(x) + f'(x)·g(x) for h → 0


Svar #2
10. juni 2010 af Louise230 (Slettet)

 er det ikke bare et bevis for f(x) * g(x) og ikke f(x)+g(x) eller er det det samme?


Svar #3
10. juni 2010 af Louise230 (Slettet)

(f(x+h)g(x+h) -  f(x+h)g(x) + f(x+h)g(x) - f(x)g(x))/h ??? hvad sker der her?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Beviset i #1 var for produktet af to funktioner. Jeg valgte dette eksempel, da det er lidt mere kompliceret end beviset for summen af to funktioner.

#3

Her lægger jeg f(x+h)g(x) og trækker det fra igen. Dette ændre ikke ligningen, men det frembringer de to led, der indgår i resultatet.

Beviset for differentiablilitet af (f+g) er lidt simplere: Vi antager at f(x) og g(x) er differentiable og danner differenskvotienten

((f+g)(x+h) - (f+g)(x))/h = (f(x+h) + g(x+h) - (f(x)+g(x)))/h = (f(x+h)-f(x) + g(x+h)-g(x))/h

    = (f(x+h)-f(x))/h + (g(x+h)-g(x))/h → f'(x) + g'(x) for h → 0 .


Svar #5
10. juni 2010 af Louise230 (Slettet)

 så altså det du skrev er noget helt andet?? er meget forvirret nu


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg forstår ikke hvad du mener nu. I #1 har jeg givet beviset for differentialkvotienten for (fg), og i #4 beviset for (f+g).


Svar #7
13. juni 2010 af Louise230 (Slettet)

 ups har forstået den nu.. :) taak 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. april 2017 af Fymalinjen (Slettet)

#1

Du ender ud med  f(x)·g'(x) + f'(x)·g(x) men skulle vi ikke ende ud med f(x)*g(x)?


Skriv et svar til: f(x)+g(x) bevis??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.