Matematik
diff
15. marts 2005 af
fransk (Slettet)
Gør rede for at funktionen f(x)=(2x+3)*ln(2x+3) er løsning til differentialligningen:
dy/dx = (2y / (2x+3)) +2
nogle der kan hjælpe?
dy/dx = (2y / (2x+3)) +2
nogle der kan hjælpe?
Svar #1
15. marts 2005 af Duffy
"Gør rede for at funktionen
(A): f(x)=(2x+3)*ln(2x+3)
er løsning til differentialligningen:
(B): dy/dx = (2y / (2x+3)) +2 "
Da y = f(x)
skal du blot differentiere f
og dernæst indsætte y i
(B) og indse at det er sandt.
Dvs
(B): dy/dx = (2* [y] / (2x+3)) +2
(B): dy/dx = (2 * [ (2x+3)*ln(2x+3) ] / (2x+3)) +2
...nu mangler du blot at differentiere f...
Duffy
(A): f(x)=(2x+3)*ln(2x+3)
er løsning til differentialligningen:
(B): dy/dx = (2y / (2x+3)) +2 "
Da y = f(x)
skal du blot differentiere f
og dernæst indsætte y i
(B) og indse at det er sandt.
Dvs
(B): dy/dx = (2* [y] / (2x+3)) +2
(B): dy/dx = (2 * [ (2x+3)*ln(2x+3) ] / (2x+3)) +2
...nu mangler du blot at differentiere f...
Duffy
Skriv et svar til: diff
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
