Tysk

6 sætninger, dansk=>tysk

15. marts 2005 af Tissi (Slettet)
Hej!
Nogen der vil rette dem?

På dansk:
1. Martin hentede brochurer om feriestedet.
2. Han arbejdede meget på forberedelserne.
3. Han tænkte slet ikke på arbejdsløsheden.
4. Men han henvendte sig stadig til arbejdsformidlingen.
5. Der var håb om arbejde efter ferien.
6. Anne arbejdede flittigt på sin eksamen.

Tysk:
1. Martin holte Brochüren(pl) über die Urlaubsort.
2. Er arbeitete viel auf den Vorbereitungen(pl)
3. Er dachte gar nicht an der Arbeitslösigkeit(f).
4. Aber er wenden sich immer noch zu dem Arbeitsamt(n) an.
5. Es war Hoffnung(f) auf Arbeit nach dem Urlaub(m).
6. Anne arbeitete fleissig auf seiner Prüfung(f).


~ Tissi

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2005 af tbjorn (Slettet)

1) 'Ort' er hankøn
2) arbejde på = arbeiten an+D
3) tænke på = denken an+A
4) henvende sig til ngn= sich jemand(D)zuwenden, (hust at bøje wenden rigtigt)
5)'der er'= es gibt
6)samme som 2) og ikke sein men ihr skal bruges, da Anne som bekendt er hunkøn

Mon ikke du så selv kan rette de fejl, du har lavet.

Mvh Nikolaj

Svar #2
15. marts 2005 af Tissi (Slettet)

#1
Jo, det kan jeg sagtens. Mange tak!

Svar #3
15. marts 2005 af Tissi (Slettet)

Så prøver jeg lige igen :-)

1. Martin holte Brochüren(pl) über den Urlaubsort(m).
2. Er arbeitete viel an den Vorbereitungen(pl).
3. Er dachte gar nicht an die Arbeitslösigkeit(f).
4. Aber er wendet sich immer noch zu dem Arbeitsamt(n).
5. Es gab(?) Hoffnung(f) auf Arbeit nach dem Urlaub(m).
6. Anne arbeitete fleissig auf ihrer Prüfung(f).

Svar #4
15. marts 2005 af Tissi (Slettet)

Her kommer anden del:

På dansk:
7. Hun gik ofte (hen) i en park, satte sig på en bænk.
8. Hun forsøgte at koncentrere sig om bøgerne.
9. Sommetider lå hun ude i solen.
10. Hun fik en fin karakter i sit bedste fag, matematik.
11. Men i fransk lå hun under de andre.
12. Hun glædede sig til ferien.


Tysk:
7. Sie ging oft in einen Park(m).
8. Sie versuchte sich zu konzentrieren auf den Bücher(pl).
9. Hin und wieder lag sie draussen in der Sonne(f).
10. Sie bekam eine prima Note(f) in ihrem besten Fach(n), Mathematik(f).
11. Aber in Französisch(n) lag sie unter die anderen.
12. Sie freute sich auf die Ferien(pl).

Svar #5
15. marts 2005 af Tissi (Slettet)

Nogen der vil afsætte lidt tid til at rette disse sætninger? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2005 af Blyanten (Slettet)

...

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2005 af Fingersen (Slettet)

Hej Tissi,

1: Rigtig
2: Rigtig
3: Rigitg
4: Aber er /wendet/(wandte) sich immer noch /zu/(an) d/em/(as) Arbeitsamt
5: Rigtig (kan også sige "Es machte Hoffnung"
6: Anne arbeitete fleissig /auf/(an) ihrer Prüfung

/.../ = fjernes
(...) = indsættes

MVH
Fingersen

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2005 af Jimboboy (Slettet)

Her er lidt hints til de sidste:

7: Rigtig (mangler dog vist det sidste)

8: Forkert (du skal flytte lidt om på nogle af ordene i sætningen)

9: Rigtig (dog gerne dobbelts på "ude").

10: Rigtig (dog bruge Mathe --> hedder det mest i skolesammenhænge nemlig).

11: Forkert (fejlene skal findes i sidste halvdel af sætningen. Se hvad "unter" styre. Husk også at "lå" ikke behøves at forstås bogstaveligt).

12: Rigtig

Håber det kan bruges
Jimboboy

Svar #9
16. marts 2005 af Tissi (Slettet)

Jeg takker endnu engang for de altid hurtige besvarelser :-)

Skriv et svar til: 6 sætninger, dansk=>tysk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.