Matematik

HJÆÆÆÆÆLP! Andengradspolynomier!!!!

13. juni 2010 af hs9845 (Slettet)

Udled formlen for rødder i et andengradspolynomium!

Håber, I kan hjælpe mig! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2010 af shaagerup (Slettet)

Det er ikke så svært når man ved hvad man vil vise. Håber at du kan bruge det.

Vedhæftet fil:2gradpoly.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2010 af mette48 (Slettet)

Rødderne findes ved at sætte polynomiet =0

ax2+bx+c =0

ax2 +bX=-c/a

a(x2+b/a x)=-c/a

(x2+2* b/2a x+ (b/2a)2=*(b/2a)2-c/a

(x+(b/2a))2=b2/4a2-c/a

(x+(b/2a))2=(b2-4ac)/(2a)2

x+(b/2a)=(±√(b2-4ac)/2a

x=-b/2a±√(b2-4ac)/2a

x=(-b±√(b2-4ac))/2a

x1=(-b+√(b2-4ac))/2a

x2=(-b-√(b2-4ac))/2a

ax2+bx+c=a(x-x1)(x-x2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2010 af mathon

eller skrevet


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆLP! Andengradspolynomier!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.