Matematik

differentialkvotient

13. juni 2010 af smukkedivadiva (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej derude, 

er der nogen af jer der kender et link til et bevis for differentialkvotienten til 1/x ?

på forhånd taaak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug tre-trinsreglen. Du kan vise det helt generelt, hvis du finder differentialkvotienten af xn.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2010 af Economist (Slettet)

Det er ikke så svært at bevise. Her har jeg lavet et bevis til dig.

Vi opskriver først differenskvotienten:

a=(1/x-1/x0)/(x-x0)

og sætter på fælles brøkstreg

=(x0/x*x0-x)/(x*x0)/(x-x0)

=[(x0-x)/(x*x0)]/(x-x0)

vi bytter om på faktorerne

=[(x0-x)/(x-x0)]/(x*x0)

sætter -1 uden for en parentes

=-[(x-x0)/(x-x0)]/(x*x0)

=-1/(x*x0) --> -1/x02 for x --> x0.

hvilket netop var det, vi skulle vise.


Skriv et svar til: differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.