Musik

Anvendte instrumenter i "I Danmark er jeg født" med Natasja Saad

14. juni 2010 af deterbaremiig (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle.

Jeg skal op i mundtlig musik eksamen imorgen, og har trukket sangen "I Danmark er jeg født" med Natasja Saad. Men er meget i tvivl om, hvilke instrumenter der bliver anvendt under hele sangen.

Indtilv videre har jeg kun: Trommer, guitar og keyboard.  

Håber der er nogle der kan hjælpe mig, med at finde de andre instrumenter????????


Svar #1
14. juni 2010 af deterbaremiig (Slettet)

 HJÆÆÆÆÆÆÆLP


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. juni 2010 af hannehanna (Slettet)

Små congastrommer, og så tror jeg også at der er 2 keyboards, hvor en af dem er med almindelig piano lyd. Men jeg ved jo ikke hvilken version du har den i?


Svar #3
14. juni 2010 af deterbaremiig (Slettet)

 Jeg har bare den originale fra 2007.

Har du andre gode guldkorn til sangen, som kan være relevant i analysen?

Har brug for alle de råd jeg kan få :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
14. juni 2010 af hannehanna (Slettet)

Guitaren spiller på off-beatet :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2015 af Kalejdo (Slettet)

Hej ;) Lige et hurtigt, rodet svar fra en lang opgave som ikke er færdig endnu. Kan se at jeg er en 4-5 år for sen på den ift. original indlæg men her lidt. Jeg har valgt at notere sangen i 4/4 med off-beat på "og". Det virker umidelbart indlysende, men ikke desto mindre betyder det, at bas- og congasstemmerne henvender sig til trioliserede 16-dele (og ikke trioliserede 8-dele som vi tit kender det fra swing). Jeg har ikke skrevet trioliseringerne ud i disse stemmer (men noteret det i starten af nodebladet for det visuelle overblik-- med få undtagelser på congas-stemmen de steder hvor der sniger sig slag ind på 2-slaget i de trioliserede 16-dele, da har jeg selvsagt skrevet det "korrekt" ud). Man kan evt bide mærke i, at basstemmen har det med på 1-slaget at gå af lige efter og (så den siger 1 så og ...) og ikke 1 så og så, andre steder går den af direkte på off-beatet. Generelt følger basstemmen en meget fast rytme og melodi, med få variationer, og interassant nok bliver versrundgangen brugt i starten af et af omkvæds rundgangene som ellers har en anden rytmik. Læg mærke til i versene at den i slutningen af takterne skifter mellem at sige "så 3 og" (hvor tonen holdes over 4 slaget) til "så 3 og 4" (anslag på 4 også) hvor 4-slaget udvalgte steder særligt understøttes af trommesættet. Det er ret fint produceret, passer godt med natasjas flow og punchlines. Natasjas stemme er i øvrigt nødvendig at skrive "korrekt" ud fra start til slut fordi hun skifter mellem at være lige på slagene og være i trioliserede rytmer. Både ift 8-dele og 16-dele (i modsætning til bas og congas som holder "reglen" med trioliserede 16dele). Hertil kommer selvfølgelig en enorm mængde tilpasset/naturlig ornamentering i natasjas fortolkning af sine egne ord, og visse steder ligger rytmikken/rytmikkerne og grænser op imod hinanden. Læg også mærke til bas og guitars samspil (ikke den guitar som ligger og leger med off-beat men den guitar som spiller sammen med bassen henad i nummeret, merkant fra verset "danmark du fryser nu, msk de gyser osv") åh ja, nok for ord nu, videre i opgaveskrivningen, håber de lidt rodede udpluk kan bruges til noget. kram!!! og gallop og back-up når vi flexer videre på den skønne kvindes lyrik!


Skriv et svar til: Anvendte instrumenter i "I Danmark er jeg født" med Natasja Saad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.