Matematik
Stamfunktioner/integraler
15. marts 2005 af
ria (Slettet)
hej
jeg har brug for hjælp til den følgende opg. jeg kan ikke rigtig komme igang med den.
opg 1226:
figuren viser grafen for funktionen:
f(x)= ax^2+bx+c
(grafen på skitsen til tilhørende opg går igennem 1 og -4, og grenen vender opad)
"toppunktet" findes i koordinataksen ca. [-2,5 ; -3]
spørgsmålet er:
Aflæs grafens skæringspunkter med koordinatakserne og udnyt dette til at bestemme en regneforskrift for den stamfunktion F til f, der opfylder, at
F(-1)=2
har brug for svaret hurtigst muligt.. hehe
tak på forhånd ;-)
jeg har brug for hjælp til den følgende opg. jeg kan ikke rigtig komme igang med den.
opg 1226:
figuren viser grafen for funktionen:
f(x)= ax^2+bx+c
(grafen på skitsen til tilhørende opg går igennem 1 og -4, og grenen vender opad)
"toppunktet" findes i koordinataksen ca. [-2,5 ; -3]
spørgsmålet er:
Aflæs grafens skæringspunkter med koordinatakserne og udnyt dette til at bestemme en regneforskrift for den stamfunktion F til f, der opfylder, at
F(-1)=2
har brug for svaret hurtigst muligt.. hehe
tak på forhånd ;-)
Svar #1
15. marts 2005 af sigmund (Slettet)
Ud fra grafens skæringspunkt med x-aksen kan du beregne forskriften for funktionen. Forskriften for f er nemlig givet ved (x-r1)*(x-r2), hvor r1 og r2 er funktionens skæringspunkter med x-aksen. Da du nu har en forskrift, findes en stamfunktion let.
Skriv et svar til: Stamfunktioner/integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
