Matematik

Differential regning- Bevis (f+g)'(x)=f'(x)+g'(x)

14. juni 2010 af Bent12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg skal til mundtlig matematik eksamen, og manglet beviset for at (f + g) ' (x) = f ' (x) + g ' (x), vha. tre-trinsreglen. nogen der kan hjælpe mig?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Det er Lim (f(x+g)(x+h)-(f+g)(x))/h for h→0 = Lim ((f(x+h)-f(x))/h + ((G(x+h)-g(x))/h) = f'(x) + g'(x) for h→0, da grænseværdien af en sum er summen af grænseværdierne. Så det er grænseværdidefinitionerne, du skal læse om.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Der skulle st lille "g" i øverste linie.


Svar #3
14. juni 2010 af Bent12 (Slettet)

Jeg tror vi har lært forskellige metoder at bruge det på, så jeg har svært ved at forstå dit svar.

Den måde jeg ville gøre det på er:

(f+g) ((x0+delta x) - (f+g)(x0)) / delta x

dernæst

(f(x0 + delta x) + g(x0 + delta x) - f(x0) - g(x0)) / delta x

(f(x0 + delta x) - f(x0)) / delta x + (g(x0 + delta x) - g(x0)) / delta x

(f(x0 + delta x) - f(x0)) / delta x + (g(x0 + delta x) - g(x0)) / delta x  --------------> f ' (x0) + g ' ( x0)

                                                                                                        delta x -> 0

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er rigtigt. I det sidste skridt benytter man, at man har antaget, at f(x) og g(x) er differentiable, således at differenskvotienterne for funktionerne hver for sig går mod de respektive differentialkvotienter.


Skriv et svar til: Differential regning- Bevis (f+g)'(x)=f'(x)+g'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.