Samfundsfag

Partiernes og ideologiernes rolle i dansk politik

15. juni 2010 af Pattingss (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har idag været inde og trække årsprøve emne i samfundsfag, men jeg er er super forvirret.

Vi har ikke fået nogen direkte forklaring på hvad vi egentlig skal gøre til prøven, hvilket jeg tror jeg selv ahr fundet nu.

Det ejg så har svært ved er hvad de egentlig mener med overskrifet/emnet "Partiernes og ideologiernes rolle i dansk politik" Hvad skal jeg lige forklare om det og hvad menes der med det?

Jeg ved nu at jeg skal lave tre problemstillinger til emnet, men da jeg ikke helt forstår emnet/overskriften ved jeg ikke hvordan jeg finder ud af om problemstillingerne er relavante?

Håber der er nogen der forstår mig og kan hjælpe bare lidt.

- Nadia


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2010 af Djemba (Slettet)

Du burde tage udgangspunkt i, hvordan de poliiske ideologier i dag fungerer i et andet omfang end tidligere. Nogle snakker i øvrigt om, at ideologierne er døde- det er de dog ikke- de spiller bare en anden rolle.

Samtidig med du fokuserer på det historiske perspektiv(jvf. ideologiernes betydning), så vil du automatisk komme ind på begreber som pragmatismen og populisme, som mange mener har overtaget(med forbehold) ideologiernes rolle.

Det forholder sig nemlig sådan, at tidligere hen så var ideologierne ens politiske standpunkt og det var meget nemmere at putte de forskellige partier i en kasse. I dag der ser man ikke ideologierne som en stopklods, tværtimod. Man shopper rundt blandt de forskeliige ideologier og netop derfor afskiller de forskellige partierne sig ikke så meget fra hinanden, som de gjorde tidligere hen.

Begrebet centraliseringen, er også et begreb som du skal møde. Det har nemlig din opgaves udgangspunkt, nemlig at dansk politik på mange måder er blevet massepolitik.Det er der flere grunde til, men den primære er vælgerne. Partier prøver at appelerer så bredt som muligt, hvilket gerne skulle sikre dem flere vælgere. Og i øvrigt er det ingen hemmelig, at vælgerne som befinder sig i midten af dansk politik er uhyre vigtige. Det er ofte dem, der afgører et valg, da de er forholdvise nemme at tiltrække, i forhold til fx kernevælgere. Kampen om midten er ufattelig vigtigt.


 


Skriv et svar til: Partiernes og ideologiernes rolle i dansk politik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.