Kemi

Magnesium i syrer

16. juni 2010 af Bulldozeren (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.
Kan i hjælpe mig med, hvordan reaktionsskemaet vil komme til at se ud, når man blander magnesium (Mg++) med oxalsyre (H2C204).
Altså:

Mg + H2C2O4 -> ?

Hvis der er nogle der derudover kan finde ud af hvordan reaktionsskemaet, når magnesium blandes med citronsyre, ser ud, så må du meget gerne og skrive den, og hvorfor der sker denne reaktion.

Magnesium = Mg++.
Citronsyre = C6H8O7.

Skriv gerne hvorfor, der sker denne reaktion, hvis du kan.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2010 af mathon

                                                                 Mg (s)  +  H2C204 (aq)   --->   MgC204 (aq)  +  H2 (g)

når citronsyre forenklet skrives
H3Ci
haves:                                                     3Mg (s) + 2H3Ci (aq) ---> Mg3Ci2 (aq) + 3H2 (g)
 


Svar #2
16. juni 2010 af Bulldozeren (Slettet)


Svar #3
16. juni 2010 af Bulldozeren (Slettet)

Tak for hjælpen.

Hvad hedder stoffet, der dannes ved oxalsyre?

Og hvad mener du med det forenklede citronsyre? Hvordan kan det lade sig gøre? Formlen for citronsyre er da det, jeg skrev.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2010 af mathon

Mg-saltet af oxalsyre, (COOH)2 er magniumoxalat, MgC204 = (COOMg)2


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2010 af mathon

der menes
skriveforenkling
af

Vedhæftet fil:magniumcitrat.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2010 af mathon

korrektion
 

der menes
skriveforenkling
af

Vedhæftet fil:magniumcitrat.doc

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juni 2010 af mathon

filerne vil ikke som jeg vil
endnu et forsøg:

der menes
skriveforenkling
af

Vedhæftet fil:magniumcitrat.doc

Skriv et svar til: Magnesium i syrer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.