Tysk

Tysk eksamen - 2g

16. juni 2010 af MogensE (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej, jeg skal op til eksamen imorgen. Er der ikke nogen der har et ark med generelle begreber/vendinger? Såsom "Ich fange an" osv.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2010 af Tyskfødt (Slettet)

Der er flere muligheder, afhængig af dit tema. Interpretation af en roman, stillingtagen til et historisk emne, noget med samfundsproblemer osv. Skriv de sætninger du vil indlede dit referat med (på dansk) så kommer jeg med en vejledende oversættelse.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. juni 2010 af shackleton92 (Slettet)

Til Tyskfødt:
Tænkte om du også lige kunne hjælpe mig lidt:

Denne tekst kan perspektiveres til

Teksten handler hovedsageligt om

Kan ikke lige umiddelbart komme på mere, men vil i hvertfald sætte pris på hvis du tager dig tid til dem :) Og eventuelt hvis jeg skriver igen :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. juni 2010 af xhyxud (Slettet)

Hej..

Denne tekst kan perspektiveres til .. = "Der Text referiert zu.."

er der måske en som kan hjælpe mig om der er noget der hedder "hjemme - ude- hjemme" på tysk? skal bruge det i sammenhæng med en teksts komposition..

Håber på hjælp da jeg skal til eksamen i morgen..

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (3)

Svar #4
16. juni 2010 af Tyskfødt (Slettet)

Jeg hjalp for en uge siden en elev med et tilsvarende spørgsmål. .  Her er kopien. Jeg håber, at I kan bruge den som indledning.

Mein Thema heißt ...........

"Først vil jeg præsentere teksten og forfatteren." Zuerst möchte ich kurz über den Inhalt des Textes sprechen und den Verfasser vorstellen.

"Herefter vil jeg foretage en analyse af teksten, herunder personkarakteristik, osv...." Danach werde ich den Text analysieren und die Charaktere der Personen beschreiben.

"Til sidst vil jeg foretage en perspektivering." Zum Schluss werde ich eine Perpektivierung vornehmen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. juni 2010 af Tyskfødt (Slettet)

Til xhyxud

Denne tekst kan perspektiveres til .. = "Der Text referiert zu.."         Mit bud:  Meinen Text möchte ich gerne mit einem anderen (Text) vergleichen eller einem anderen  (Text) gegenüberstellen.

"hjemme - ude- hjemme"    Hiermit kann ich absolut nichts anfangen!   In welchem Zusammenhang sollen diese 3 losen Wörter gebraucht werden?


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. juni 2010 af xhyxud (Slettet)

#5 hjemme- ude- hjemme skal bruges til at beskrive handlingsforløbet i en tyske tekst, "sechzehn Jahre" hvor hovedpersonen først er hjemme og så rejser ud og så kommer hjem igen?

Håber det hjalp?


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. juni 2010 af Tyskfødt (Slettet)

Til svar # 6

Hvad synes du om dette bud?

1.  In der Heimat (eller zu Hause eller daheim) = hjemme  2.  In der Fremde (eller in der Ferne)  dvs. i udlandet)  = ude  3. Wieder zu Hause (eller wieder daheim)  = hjemme igen.


Skriv et svar til: Tysk eksamen - 2g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.