Matematik

potensvækst? hjælp hjælp!!

17. juni 2010 af Gubbi92 (Slettet) - Niveau: C-niveau

HÆLP!

jeg har en opgave der hedder :forklar at når x-værdien vokser med en konstant procent, så vokser eller aftager y-værdigen også med en konstant procent.

hvordan skal jeg forklare det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2010 af peter lind

Giv x værdien en tilvækst Δx og beregn  Δy som en funktion g(x, Δx) af  x og tilvæksten i x altså Δy = g(x, Δx) Divider dette med y på venstre side og f(x) på højre side. Du skulle så gerne få at Δy/Δx er uafhængig af x. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2010 af mathon

                        x2 = (1+r)·x1

                        y2/y1 = (x2/x1)a

                       y2/y1 = (1+r)a

                       (y2-y1)/y1 =  y2/y1 - 1 = (1+r)a  - 1

                       (Δy/y1)·100% = ((1+r)a - 1)·100%

                       Δf(r)% = ((1+r)a - 1)·100%

                  


Skriv et svar til: potensvækst? hjælp hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.