Fysik

Det skrå kast

19. juni 2010 af humbleways (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et spørgsmål mht. det skrå kast

Jeg har styr på den lodrette bevægelse, hvor accelerationen er konstant.

Det rejer sig om den vandrette bevægelse... Her er hvad jeg har forstået: Hastigheden er konstant, fordi der ingen acceleration er (a = 0). Og dette skyldes, at idet den resulterende kraft i den vandrette retning = 0, er accelerationen det også.

Alligevel kan jeg ikke helt få positionsformlen ved den vandrette bevægelse til at give mening:

x = vox * t + x0

Er der nogen der vil prøve at forklare denne med ord eller henvise til en hjemmeside, hvor jeg måske kan blive klogere?  På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2010 af peter lind

Jeg er ikke helt klar over dit problem. Du er sandsynligvis kommet en på en eller anden gal tankegang. En jævn bevægelse i x aksens retning er generelt givet ved x =v*t+x0. Find evt. hastigheden som x'(t). Det giver en konstant netop som det skal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2010 af hippo746 (Slettet)

x=x0 + vo*cosa*t

y=yo+vosina*t-0.5*g*t^2

det er de styrende ligninger for det skrå kast. Hvor a er vinklen du kaster med og v0 er starthstigheden.

maxhøjden i kastet er =(v0^2*sin^2a)/2*g

og max kastlængde er = (v0^2*sin2a)/g


Skriv et svar til: Det skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.