Kemi

Isotonisk saltvand!

20. juni 2010 af Laughian (Slettet)

 Hej..

Jeg har ledt og undersøgt, men er ikke kommet til et svar jeg er tilfreds med..
Jeg vil gerne vide hvilken funktion "isotonisk saltvand" har inden for kemien. Altså inden for ioner og ionforbindelser.
Jeg ved udmærket hvad det betyder inden for biologi.

Gerne på en 1. g's niveau :)

på forhånd tak :!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2010 af mathon

...samme osmotiske tryk som vævsvæsken

dvs
             0,9 masse% NaCl-opløsning ≈ 0,154 M NaCl-opløsning


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2010 af mathon


    M(NaCl) = 58,5 g/mol

    opløsningens densitet er meget nær 1000 g/L

hvoraf
                  c = (p·10-2)·(d/M) = (0,9·10-2)·((103 g/L) / (58,5 g/mol)) = (9 / 58,5) mol/L = 0,154 M
  ..................

egentlig af:

            antal g opløst stof  = (p·10-2)·m = (p·10-2)·V·d

            antal mol opløst stof = (p·10-2)·V·d/M

            molaritet c = ((p·10-2V·d/M) / V = (p·10-2)·(d/M)


Skriv et svar til: Isotonisk saltvand!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.