Matematik

Logaritmer

18. marts 2005 af Hilano (Slettet)
Hej alle..

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

3^x = 2 - x^2

-eller kan fortælle om man må bruge funktionen Solve til den?



Hilano

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2005 af Micc_86 (Slettet)

Hvis du skal bruge funktionen Solve på din lommeregner, så skal du sætte ligheden lig nul, altså:

0 = 2 - x^2 - 3^x

Nu du har trykket dette ind, så skal du trykke en takt ned med pil tasterne.

Da skal du gætte på en x-værdi (i nogle tilfælde er det en klog ide, at overveje, om der kan komme flere end en løsning!)

Når du har gættet en værdi og indtastet denne, så trykker du:

[ALPHA] [ENTER]

Håber det kan bruges :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2005 af Duffy

Der er 2 løsninger:

...der med 20 decimaler er

x = -1,3296389019040744528

x = 0,50615655899800966196


-prøv selv efter!


Duffy

Svar #3
19. marts 2005 af Hilano (Slettet)

Jeg viste godt hvordan man regner den ud på solve, problemet var bare om man måtte det?

... eller om den skulle regnes i hånden.

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

Man må godt bruge Solve, for den kan ikke løses algebraisk.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2005 af Micc_86 (Slettet)

#3 Wups min fejl - kan se, at jeg læste forkert :P

Svar #6
20. marts 2005 af Hilano (Slettet)

OK.. tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.