Matematik

enhedscirklen

21. juni 2010 af mark1015 (Slettet)

hvordan kan man argumentere for at cos(180-v)=-cos(v) og at sin(180-v)=sin(v) i enhedscirklen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt for eksempel additionsformlerne for cos og sin:

cos(180-v) = cos(180)·cos(v) + sin(180)·sin(v) = -cos(v) ,

sin(180-v) = sin(180)·cos(v) - cos(180)·sin(v) = -(-1)·sin(v) = sin(v)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2010 af NejTilSvampe

 #1 - Der benytter du jo ikke enhedscirklen.

#0 - Se vedhæftet billede.

Som du kan se så er y0 den samme værdi for linjen der har vinklen v som for linjen med vinklen 180o+v

Derfor er sinusværdierne ens (som jeg skrev i din anden tråd sin(v) = y0)

Og derfor må x0 værdien også være lige så men negativ fordi punktet P, nu er i anden kvadrant.

Håber det hjalp lidt.

Vedhæftet fil:enhedscirkel.bmp

Skriv et svar til: enhedscirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.