Matematik
"3 trins reglen"
20. marts 2005 af
bobbe (Slettet)
Hey alle medstuderende.
Jeg sidder med en opgave her. jeg har tænkt mig at bevise 3 trins reglen ! aner ikk om den hedder det, men det kalder min lærer den !
alså
1. Funtionstivæks
2. Differens Kvotient
3. Grænseværdi
hvor man til sidst får hældningen på tangenten i et bestemt punkt.
jeg har før haft et bevis for at denne regel, med tegninger osv. men aner ikk hvor jeg har gjort af det. har ledt på min comp og i mine notat bøger. men intet spor ! nogen der kan hjælpe, endte har det som pdf fil eller word fil. eller kan forklare det her.
filer kan sendes på min msn. [email protected] !
// Jesper
Jeg sidder med en opgave her. jeg har tænkt mig at bevise 3 trins reglen ! aner ikk om den hedder det, men det kalder min lærer den !
alså
1. Funtionstivæks
2. Differens Kvotient
3. Grænseværdi
hvor man til sidst får hældningen på tangenten i et bestemt punkt.
jeg har før haft et bevis for at denne regel, med tegninger osv. men aner ikk hvor jeg har gjort af det. har ledt på min comp og i mine notat bøger. men intet spor ! nogen der kan hjælpe, endte har det som pdf fil eller word fil. eller kan forklare det her.
filer kan sendes på min msn. [email protected] !
// Jesper
Svar #1
20. marts 2005 af frodo (Slettet)
jeg ved ikke helt hvordan du havde tænkt dig at bevise den, for det er jo nærmest en definition!
1. deltaY=f(x+h)-f(x)
2. Vi deler nu med h, hvorved vi opnår hældningen gennem punkterne (x+h,f(x+h)) og (x,f(x)): hældning= deltaY/deltaX = (f(x+h)-f(x))/((x+h)-x)=deltaY/h
3. når h ->0, får du hældningen i punktet, da de to punkter ovenfor falder sammen.. Vi benævner de infinitisimale tilvækster i hhv x og y med dx og dy, parallelt til, at D svarer til delta.. Men i denne sammenhæng, er de uendeligt små tilvækster vi snakker om.
1. deltaY=f(x+h)-f(x)
2. Vi deler nu med h, hvorved vi opnår hældningen gennem punkterne (x+h,f(x+h)) og (x,f(x)): hældning= deltaY/deltaX = (f(x+h)-f(x))/((x+h)-x)=deltaY/h
3. når h ->0, får du hældningen i punktet, da de to punkter ovenfor falder sammen.. Vi benævner de infinitisimale tilvækster i hhv x og y med dx og dy, parallelt til, at D svarer til delta.. Men i denne sammenhæng, er de uendeligt små tilvækster vi snakker om.
Svar #3
20. marts 2005 af frodo (Slettet)
har jeg ikke.. dem kan du bare selv tegne v.h.a. en tilfældig graf..
Skriv et svar til: "3 trins reglen"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
