Matematik

Målestoksforhold

28. juni 2010 af mogens91 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej,

En længde fra et punkt til et andet punkt er 24 m i virkeligheden, og på tegningen er afstanden 9 cm. Hvordan kan man finde ud af, hvor mange m én cm er?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. juni 2010 af mathon

                                       virkelighed                                 tegning
                                  24 m = 2400 cm                               9 cm

9 cm på tegningen svarer til virkelighedens 2400 cm

1 cm på tegningen svarer til virkelighedens (2400 cm) / (9cm) = 266,667

målestoksforhold

                                      1 : 266,667

eventuelt

                                       3 : 800


Svar #2
28. juni 2010 af mogens91 (Slettet)

Tak skal du have


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. juni 2010 af mette48 (Slettet)

#1 du roder i enhedderne.

9 cm svarer til 24 m

1 cm svarer til 24/9 m = 2 2/3 m eller 2,67 m

Det var vist det du spurgte om, ikke


Svar #4
28. juni 2010 af mogens91 (Slettet)

jo, det var faktisk dét, jeg spurgte om, men tak for begge svar alligevel! :)


Skriv et svar til: Målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.