Studievalg og videregående studie

Meget splittet - hvilken uddannelse?

30. juni 2010 af aidan123 (Slettet)

Hej

Jeg er enorm forvirret. Jeg er til samfundsfag, pædagogik og naturgeografi mv. Men mest samfundsfag. Jeg ved ikke om jeg vil hellere noget praktisk eller teoretisk. Jeg har allerede haft et sabbatår, hvilket har hjulpet lidt på hvad jeg vil, men ikke nok synes jeg. Jeg ved ikke om jeg skal søge ind på pædagoguddannelsen (semenariet) eller uddannelsesvidenskab (uni). Jeg synes det lyder spændende begge dele, men på hver sin måde. Jeg er en meget splittet person, som næsten ikke tør at springe ud i noget nyt. Jeg ved ikke om jeg tør at springe ud i uddannelsesvidenskab, netop fordi det er så nyt...Jeg vil meget gerne arbejde indefor et område , hvor jeg kan hjælpe andre mennesker...

Jeg har allerede sprunget fra en uddannelse, som er radiografiuddannelsen. jeg indså jeg ville hellere noget samfundsfagligt eller humanistisk. Jeg kommer fra en samfundsfaglig studieretning fra gymnasiet.

Er der nogen der kan komme med nogle gode råd? synes hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. juni 2010 af Mads1980 (Slettet)

En pædagoguddannelse er en udpræget praktisk uddannelse med meget praktik, hvorimod en universitetsuddannelse er altovervejende teoretisk. Pædagoger er typisk dem der har sin dagligdag i institutioner, mens universitetsuddannede  indenfor det pædagogiske og uddannelsesmæssige felt primært vil varetage konsulentfunktioner og lederfunktioner mm. 

Begge steder kommer du til at hjælpe andre mennesker, men spørgsmålet er om du brænder for at arbejde direkte med børn i din hverdag? (for så er det afgjort pædagogvejen du bør tage)

Faget uddannelsesvidenskab lyder rigtig spændende, såvidt jeg ved er det en helt ny uddannelse(?) Det kan i så fald være lidt svært på forhånd at spå om hvor stærkt man står når man er færdiguddannet. Men under alle omstændigheder lyder denne uddannelse rigtig spændende med gode muligheder for sjove job hvis man vil arbejde med uddannelse (der vil ikke komme mindre fokus på uddannelse i fremtiden).

Hvis jeg stod i din situationer og gerne ville arbejde med uddannelse, pædagogik mm. men ikke havde et brændende behov for at binde snørebånd og tørre snotnæser hver dag, så ville jeg vælge uddannelsesvidenskab. Det er muligt det er en helt ny uddannelse og ingen derfor ved hvordan uddannelsens bliver modtaget på arbejdsmarkedet. Men omvendt er det min overbevisning at ingen universitetsuddannelser  er decideret dårlige at have på CV´et og du har muligheden for at være den første på en uddannelse der måske viser sig at komme til at stå rigtig stærkt. 


Svar #2
30. juni 2010 af aidan123 (Slettet)

Du har en pointe...Jeg tænker bla. bekæmpelse af fattigdom, hjælpe især unge og børn med deres sociale/psykiske problemer omrking uddannelsesvalg, familiemæsige problemer ect. ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. juni 2010 af studentum (Slettet)

Uddannelsesvidenskab er en rigtig spændende, ny uddannelse hvis du spørger mig. Du skal dog være opmærksom på at det bare udbydes som en bacheloruddannelse. Det vil i praksis sige at det kan være en god idé at kigge nærmere på mulighederne efter bacheloren.

Her er der rigtig spændende muligheder på Danmarks pædagogiske universitet (DPU). Blandt andet lyder kandidatgraden i pædagogisk sociologi eller  Pædagogisk psykologi, som kandidatuddannelser du vil være interesseret i - uddannelser som du med en bachelor i uddannelsesvidenskab har mulighed for at fortsætte på.

Med det fokus der er på uddannelse og Danmarks ambitioner om at være en vidensnation, tror jeg at det vil være en god ballast at have i bagagen når du engang skal ud på arbejdsmarkedet.


Svar #4
30. juni 2010 af aidan123 (Slettet)

tak for svar...ved du hvordan mulighederne er i udlandet? og fremtidsmuligheder i udlandet? Jeg synes ikke der er så mange videregående uddannelser fra uddannelsesvidenskab?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. juli 2010 af studentum (Slettet)

I de fleste andre lande findes noget tilsvarende. Forskellen er at mange facetter i uddannelsesvidenskab ofte indgår som elementer i de uddannelser som kan anvendes til at blive lærer (som i de fleste lande er universitetsuddannelser). 

Fremtidsmulighederne i udlandet vil, som det er med mange uddannelser, komme an på det fokus du bl.a. er med til at lægge selv.  Det virker dog som om Bolonga-processen, som kontinuerligt vil blive mere omfattende, synes at åbne døre for interessante jobmuligheder i Europa for kandidater i uddannelsesvidenskab.

Mht. til valget af kandidatuddannelser indenfor uddannelsesvidenskab skal du tænke på at de fleste andre bachelor- uddannelser er målrettet imod en enkelt kandidat. Det betyder dog ikke at bacheloren ikke kan anvendes som basis til andre kandidat-uddannelser.


Skriv et svar til: Meget splittet - hvilken uddannelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.