Matematik

fourierrækker

08. juli 2010 af Smail K (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, her har jeg lavet en opgave, men jeg er usikker på om den er rigtigt lavet. Håber der er en der vil kigge den igennem. den omhandler fourierrækker, hvor jeg skal finde fourierrækken for en funktion når jeg har nogle givne oplysninger.

Mange tak :) 

Vedhæftet fil: fourierrække.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juli 2010 af VenAfPolynomier (Slettet)

 Jeg kan ikke umiddelbart se noget forkert i din metode, dog virker den lidt besværlig og jeg har svært ved, at se hvordan vi skal nå resultatet.

Den normale metode i en sådan opgave er oftest at finde koefficienterne (dem har du), sætte dem ind, regne lidt frem og tilbage -> Bruge Parseval's -> Regne lidt frem og tilbage og voila.

Må jeg spørge i hvilken sammenhæng du laver alt dette? Og hvilken bog du bruger?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juli 2010 af peter lind

Nu skriver du altså meget lidt om opgaven, så det kan være svært for os andre at bedømme det. Så vidt jeg kan se har du udeladt c-1 og c1


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juli 2010 af VenAfPolynomier (Slettet)

 c-1 + c1 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juli 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Ja hvis du bruger Euler, nemlig at cos(nx)=½(einx+e-inx) og sin(nx)=1/(2i)(einx-e-inx), så er fourierserien givet ved f(x)=a0+∑ancos(nx)+bnsin(nx), og det kan vi skrive som f(x)=a0+∑cneinx+kne-inx), hvor vi har sat cn=(an-ibn)/2, kn=(an+ibn/2), n=1,2,..., så får du cn=(1/(2π)*∫....af et eller andet her, som kan skrives (når vi introducerer notationen kn=c-n f(x)=∑cneinx, cn=(1/(2π)*∫f(x)*e-inxdx, n=0,(+/-)1,(+/-)2,...

Så hvis du har holdt tungen lige i munden, så skulle det være på plads. Har ikke lige gennemgået din udregning med tættekam.


Svar #5
09. juli 2010 af Smail K (Slettet)

til #1 Jeg har et analyse kursus, som jeg skal have på plads. det er bogen om fourierækker af Henrik Stetkær.

Og det er et meget bredt svar du giver mig, jamen er der en nemmere måde at lave denne opgave på, og hvordan lyder den, mere præcist?


Skriv et svar til: fourierrækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.