Fysik

Hvad er forskellen på Fysik og Kemi?

12. juli 2010 af Theahn (Slettet) - Niveau: 9. klasse

^^ Hvad er forskellen på fysik og kemi :S ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juli 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Man kan kort sige, at fysikken inteesserer sig i almindelighed ikke, hvad stofferne består af (dog med undtagelser, for eksempel ved friktion og optik) Kemien behandler stofferne som molekyler og interesserer sig for de kemiske forbindelser, som de fleste af dem indgår med hinanden. Altså, hvad valenselektronerne foretager sig.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. juli 2010 af shahjii (Slettet)

Fysik beskeftiger sig med groft sagt med læren om energi og kræfter. F.eks. hvis man ser på en bil, kan man se på hvilke kræfter der virker på den, mekanikken (læren om bevægelse) omkring denne, temperaturen, elektriske kræfter osv. Fysik beskæftiger sig med emner som mekanik, ellære, kraftlære, astrofysik, atomfysik, kernefysik, magnetisme, optik osv.

Kemi beskeftiger sig med stoffernes indbyrdes kemiske reaktioner, der undersøges på baggrund af elektronerne. Dvs. hvilken reaktion der forløber, hvad der skal til for at den kan forløbe, katalysatorer (fremskyderere af reaktion uden deltagelse), reaktionshastighed. Kemi beskæftiger sig med emner som termodynamik, syre-baser, reaktionshastighed, 2. ordens reaktioner, kemiske strukrurer (afgører hvordan stoffet vil reagerer) osv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juli 2010 af Arkimedesanton

 Kort sagt.. Kemi, yderste elektron, fysisk bevægelse. 


Skriv et svar til: Hvad er forskellen på Fysik og Kemi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.