Matematik

Isoler x

12. juli 2010 af per25 (Slettet)

(tan(3x))^3 = 17/4   ( ska ses som en brøk 17/4)

Isoler x og beregn x

Nogen der vil ta den trin for trin for mig - være alletiders!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juli 2010 af NejTilSvampe

 Du starter med at tage kubikroden på begge sider. Det er det samme som at opløfte i  ^1/3

tan(3x) = (17/4)^1/3

så tager du den inverse tangens på begge sider  tan-1

3x = tan-1( (17/4)^1/3) )

del med 3

x = (1/3)tan-1( (17/4)^1/3) )


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juli 2010 af mathon

         tan(3x) = tan(3(xo+Δx)) = tan(3xo + 3Δx) = tan(3xo + p·π) og p∈Z
hvoraf
         Δx = p·(π/3) = p·1,0472
så for
         Δx = 0 dvs. p=0

         xo = (1/3)·tan-1((17/4)1/3)) = 1,01771

og dermed

       x = 1,01771 + p·1,0472  hvor p∈Z
 


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juli 2010 af mathon

rettelse af tastfejl:

      

         xo = (1/3)·tan-1((17/4)1/3)) = 0,339237

og dermed

       x = 0,339237 + p·1,0472  hvor p∈Z

         .......-3.84955, -2.80236, -1.75516, -0.70796, 0.339237, 1.38643, 2.43363, 3.48083, 4.52803,.......
 


 


Skriv et svar til: Isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.