Matematik

Udregning af vinkler i trekant

15. juli 2010 af kurlade (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan regner man vinklerne ud i en tilfældig trekant, når man kender sidernes længde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juli 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:vinkelberegning_6.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juli 2010 af Blueoil (Slettet)

cosinusrelationerne, f.eks. A=cos-1((b2+c2-a2)/2bc)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juli 2010 af mathon

eller

Vedhæftet fil:vinkelberegning_7.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juli 2010 af Blueoil (Slettet)

Hvad hedder formlerne i #1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juli 2010 af mathon

jeg ved ikke hvad du vil kalde dem,
da
der i forvejen både eksisterer
                                                                  •  den store tangens-relation
og                                                              •  den lille tangens-relation
 

tangens-relation vil måske blive misforstået

men sammenhængen er


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. juli 2010 af Blueoil (Slettet)

Er den lille tangens relation: "tan(v) = mod/hos" og den store: "tan(A) = a • sin(B) / (c - a •cos(B))",

eller ligger der noget andet i lille og stor?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juli 2010 af mathon

lille og stor tangensrelation


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. juli 2010 af mathon

den store tangens-relation udledelse


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. juli 2010 af mathon

den store tangens-relation i anvendelse


Skriv et svar til: Udregning af vinkler i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.