Studievalg og videregående studie

Film og medievidenskab(kvote 2)

30. juli 2010 af Djemba (Slettet)

Hej folkens.

Jeg har en kammerat som søger ind på film og medievidenskab til næste år. Hans snit er på 10.4, altså 0.1 fra de nuværende 10.5, hvorfor kvote 2 er ganske relevant.

Nogle gode råd til, hvad(han)man kan gøre for at tilrage sig noget ekstra kredit og komme ind på studiet igennem kvote 2?

Har man evt. en liste, hvor man kan se, hvad de ligger vægt på og kan man tillade sig at ringe og spørge, hvor de ligger deres primære fokus.

Mvh. Djemba.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. juli 2010 af Callarina (Slettet)

enkeltfag, højskoleophold samt frivilligt arbejde tæller godt for langt de fleste uddannelser men det er altid en god idé at ringe og spørge dem derinde, som har 100% styr på det. Du kan sikkert også finde noget om det på deres hjemmeside under adgangkrav. endnu bedre ville være at besøge studievejlederen på skolen... 

Håber mine råd er brugbare:)


Svar #2
30. juli 2010 af Djemba (Slettet)

Det er skam brugbart. Kan forstå på dig at de er rimelig åbne omkring, hvad de ligger vægt på derinde.


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. juli 2010 af Gadzy (Slettet)

Der er desværre ikke noget at gøre. Det er for længst afskaffet, at man kan opspare bonuspoint gennem forskellige ting og sager - arbejde inden for området, højskole osv... 


Svar #4
31. juli 2010 af Djemba (Slettet)

@Gazdy

Kan du dokumentere det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. juli 2010 af Callarina (Slettet)

Det passer i hvert flad ikke. Skal selv ind på kvote to til sommer 2011 og jeg har da snakket med dem og undersøgt hvad jeg kan gøre for at komme foran i køen. Med mindre det er en uddannelse som følger sine egne regner og slet ikke går ind for det?


Svar #6
31. juli 2010 af Djemba (Slettet)

@Callarina

Hvem snakkede du med? Studievejlederne?

Mener heller ikke det passer, hvorfor jeg efterlyser noget dokumentation.


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. august 2010 af MH123 (Slettet)

Jeg havde søgt ind på kvote 2 i år, på trods af et snit, jeg regnede med var højt nok til kvote 1 (10,0). Jeg blev sidste år rådet til at tage et år efter gymnasiet, blive lidt ældre og få noget mere (relevant) erfaring. Jeg tog på en filmhøjskole i efteråret samt var til samtale hos et stort filmselskab, som gerne ville have mig i praktik, når jeg var i gang med studiet. Jeg håbede, at alt dette ville hjælpe mig til at komme ind på kvote 2, hvis mit snit nu ikke skulle være højt nok, men fik altså blankt afslag på bade kvote 1 og 2, hvilket jeg selvfølgelig er helt knust over.

Det er ikke muligt at komme i kontakt med en studievejleder på film- og medievidenskab, så hvis nogen ved, hvad der præcis skal til for at blive optaget på kvote 2 på dette studie, må I meget gerne give nogle råd!


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. august 2010 af MH123 (Slettet)

Dobbeltpost, sorry ;)


 


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. august 2010 af Moderatoren


Brugbart svar (1)

Svar #10
04. august 2010 af MH123 (Slettet)

Det er ikke muligt at ringe op til dem, og alle studievejlederne har ferie.


Brugbart svar (1)

Svar #11
04. august 2010 af Moderatoren

Så er det godt ferien snart er slut.


Brugbart svar (1)

Svar #13
04. august 2010 af MH123 (Slettet)

Ja, der er alt for få pladser i forhold til ansøgere :( Det giver bare ingen mening at råde folk til at vente, når man sagtens kunne være kommet ind året før, plus har kvalificeret sig yderligere. Aner simpelthen ikke hvad de vil have på kvote 2.


Brugbart svar (2)

Svar #14
09. august 2010 af madsrn (Slettet)

 Jeg blev optaget gennem kvote 2 på Film- og medievidenskab i år. Mit gennemsnit fra gymnasiet var ikke specielt højt (8.1 med bonus), men valgte at fremhæve nogle kvalifikationer jeg har opnået efter gymnasiet, og beskrev min motivation grundigt. Der ligger en side inde på KU's hjemmeside hvor de beskriver hvad en motiveret ansøgning bør indeholde. Jeg fulgte egentlig bare den...

http://studier.ku.dk/optagelse/kvote2/


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. februar 2014 af johanneherbert

 

Skriv et svar til: Film og medievidenskab(kvote 2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.