Studievalg og videregående studie

Læse i USA - krav.

30. juli 2010 af GordonGekko (Slettet)

Mens alle enten glæder sig, eller ærgre sig over deres brev fra de forskellige universiteter.

Så går jeg og tænker på, at i stedet for at søge ind på et dansk universitet næste år, hvor jeg bliver student, så i stedet at læse i USA, da jeg drømmer om at bo og arbejde derover. 

Men hvad er kravene på universiteterne derover? Er det bare karaktere og penge? Eller noget helt tredje?

Håber I kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. juli 2010 af Moderatoren

Måske ikke den mest proffe hjemmeside.

Men her kan du læse om det


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. juli 2010 af klotte (Slettet)

Jeg synes du skal kontakte den amerikanske ambasade- de har folk der hjælper med den slags.

Tror ikke du skal sige BARE penge og BARE karrakterer .....de er DYRE og svære at blive optaget på de bedste universiteter. check selv harward og stanford f.eks


Svar #3
30. juli 2010 af GordonGekko (Slettet)

 Hvis vi ser bort fra pengene, hvad kræver det så? 

Kunne forestille mig, det krævede en masse kurser, friviligt arbejde - da jeg mener at hørt de sætter stor pris på det i USA.


Brugbart svar (2)

Svar #4
30. juli 2010 af bayarea (Slettet)

Det kommer 100 % an på, HVOR du vil hen.

Snakker vi om community college er det hovedsagligt penge + karaktererne skal være ok. Andre universiteter lægger stor vægt på karakterer, og har højst sandysynlig nogle krav mht. TOEFL score, extra curricular activities og evt. SAT score. Snakker vi ivy league og andre top-universiteter handler det om perfekte karakterer, penge (nogle er dog need-blind, også over for internationale), extra curricular activities (sammenhængende + leader positions), høj SAT score, høje SATII scores, og så skal TOEFL selvfølgelig også tages (i nogle tilfælde kræves denne ikke, hvis du har over x point i SAT CR).

Overordnet handler det om, hvilket universitet du har kig på.


Svar #5
31. juli 2010 af GordonGekko (Slettet)

Tak for det gode svar bayarea.

Hvor velset er CBS i international sammenhæng, for så tror jeg at jeg "nøjes" med en dansk kanditatgrad, dog vil jeg tage den som engelsksproget. For har ikke kapitalen til at betale fees på de 500.000+, desværre. Vil ellers med glæde havde brugt så mange penge på dét. Eller hvor velset universiteterne, som ikke er i Ivy league? Og er der så derefter mulighed for at læse på de velsete universiteter, som en slags "kvote 2", pga. viden fra tidligere studier?

Men ellers så bliver det nok en MBA i USA i stedet, da jeg burde kunne finansiere det, eller hvordan er kravene der?  

Undskyld hvis det er roddet, og at jeg stiller så mange spørgsmål, har normalt meget godt styr på studievalg og videregående studier.


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. juli 2010 af david villa (Slettet)

 Er du god til sport kan du måske komme ind på et stipendium


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. juli 2010 af klotte (Slettet)

Sorry - CBS er ikke velrenomeret ude i verden ........og nu fornærmer jeg nok nogle CBS èr ,men hvor på hvilke rankinglister er  I ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
31. juli 2010 af buzyman (Slettet)

klotte :) jeg tror du siger ting ud fra hvad du fornemmer, og ikke ud fra rene fakta :)

"Nummer tre i verden efter Harvard og London Business School. CBS har igen i 2009 opnået topplacering blandt verdens 1000 bedste business schools - i en ranking hvor det er uddannelsesinstitutionernes internationale betydning og prestige, der er i fokus.
1.000 dekaner og rektorer i mere end 150 lande er blevet spurgt, hvilken business school de vil anbefale. Derudover har en videnskabelig komité uddelt ’palmer’ til hver enkelt institution, alt efter hvor stor international betydning den enkelte business school bliver vurderet til at have. CBS har, som den eneste danske institution, modtaget de maksimale fem palmer, som karakteriserer en ”Universal Business School” og er blevet anbefalet af 640 dekaner og rektorer. Det giver en andenplads i Vesteuropa, hvor CBS altså har byttet plads med London Business School, som i år snupper førstepladsen ud af de 256 institutioner i regionen.
Eduniversal, der er en del af det franske konsulentfirma SMBG, gennemfører årligt en ranking af verdens 1000 bedste business schools. Igen i år blev CBS fornemt placeret, nemlig som nummer tre i verden efter Harvard og London Business School. Sidste år var CBS nr 2 efter Harvard."

Så jeg går ud fra, at det faktisk er rigtig velanset uddannelsesinstitution :)

www.cbs.dk/content/view/full/58990


Brugbart svar (1)

Svar #9
31. juli 2010 af Economist (Slettet)

Af de danske universiteter er det klart KU, der har mest international prestige. Århus er ved at få det. Ifølge link var KU placeret som #51 på listen over verdens "topuniversities", Århus præsterede også fint og landede på en #63. DTU er placeret som nummer #159. Syddansk Universitet placerer sig som nummer #300, mens Aalborg er uden for kategori og lander i området #501-600.

Går vi lidt mere i dybden, ses det, at KU er placeret som #32, når det gælder samfundsvidenskab, jf. link, mens Århus i denne disciplin er helt nede på plads #88, jf. link. Det bemærkes, at Århus overall placering er bedre end alle enkeltplaceringerne, hvilket jo kan undre, men det må have sin grund i bedømmelseskriterierne.

Hvad angår CBS er de ikke på listen, men det er nu nok, fordi de bliver regnet for a business school og ikke et universitet. Søges der specifikt på sådanne, ser CBS ud til at være et af de bedste i verden. Det skal dog i den sammenhæng bemærkes, at antallet af business schools er sparsomt sammenlignet med antallet af universiteter, hvorfor listerne ikke er komparative. 

Spørgsmålet er så, om det ikke stadig er en del mere prestigefyldt ude i verden at sige "I'm studying at the university of" end "I'm studying at the business school of". Relativt bedømt i forhold til sine ligesindede ser det dog ikke ud til, at CBS-studerende skal være kede af at have valgt at studere i Danmark.


Brugbart svar (1)

Svar #10
31. juli 2010 af buzyman (Slettet)

Economist - for mig er det ligegyldigt, om der er prestige eller ej - jeg sætter mest pris på kvaliteten - hvis jeg bliver klogere, så vil jeg hellere studere på et universitet uden prestige frem for at studere på et prestigefyldt universitet bare for at sige at jeg studerer der. Og som nævnt ovenfor anses CBS for at være den 3. bedste i verden - og det er anbefalet af dekaner og professorer.

Desuden vil jeg hellere sige "I am studying at one of the top 3. business schools" i stedet for "I am studying at university of..." :) men jeg ved ikke hvordan stifteren af tråden har det.


Brugbart svar (1)

Svar #11
31. juli 2010 af Economist (Slettet)

#10 Lå der for meget forudindtagethed i mit indlæg? :-)

Jeg vil såmænd lægge det i alles egne hænder at bedømme, hvorvidt de syntes bedst om det ene eller det andet. Der er meget at tage hensyn til - klogest er det formodentlig at bedømme direkte ud fra det fag, man ønsker at læse.  


Brugbart svar (1)

Svar #12
02. august 2010 af JKaram (Slettet)

Du kan få støtte af den danske stat hvis det er din kandidatgrad du vil tage i udlandet. Staten giver hvad det koster at tage uddannelsen i Danmark (for staten) som støtte til tuition fees. Dog er det stadig lidt dyrt da staten kun giver en 160.000 årligt afhængig af hvilket "field" du overvejer. Jeg har undersøgt det meget og har du nogle specifikke spørgsmål så skrive dem endeligt til mig.

Med hensyn til CBS-snakken. Dit link er på CBS's hjemmeside. Ligesom at danskere er de lykkeligste mennesker i verden, og at København er verdens 2. bedste by at bo i, skal det nok tages med et gran salt.

Du kan ikke mene at CBS virkeligt er bedre end Harvard, LSE, UCL, École des Hautes Études Commerciales, Paris, IESE, Oxford, London Business School, Yale, INSEAD, Uni of Chicago, Columbia, Warthon eller Stanford.

Det handler om hvem der laver undersøgelsen. Tjek ex. lister på businessweek, eller businessinsider og du vil ikke se skyggen af CBS i Top50

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #13
02. august 2010 af JKaram (Slettet)

Lad ret være ret. Har lige fundet en officiel ranking hvor CBS var nummer 31 ... i Europa.

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #14
02. august 2010 af buzyman (Slettet)

Der står ikke, at det er den bedste universitet i hele verden :) Det VAR derimod den 3. bedste BUSINESS SCHOOL i 2009 :) Desuden har jeg ikke sagt at den var bedre end Harvard Business School - den kom efter Harvard og LSE ;)

Vær lidt mere opmærksom ;)


Brugbart svar (1)

Svar #15
02. august 2010 af JKaram (Slettet)

Nej, men alle dem jeg har nævnt har i hvert fald i alle store seriøse undersøgelser bedre økonomi-afdelinger end CBS.

Og hvis du var lidt mere opmærksom vil du lægge mærke til at næsten alle dem jeg skriver er Business Schools (og resten er kendt for deres gode business departments).

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #16
02. august 2010 af Roman Garcia

Man skal passe på med at sammenligne universiteter og handelshøjskoler (business schools). Sigtet på CBS og ASB er anderledes end på KU og Århus Uni. På handelshøjskoler/business schools har man en mere pragmatisk tilgang til de fag man skal arbejde med. Man kigger meget på, hvilke redskaber der er nødvendige for at løse en problemstilling. På universiteterne har man en mere teoretisk tilgang til tingene, og her er det vigtigere, at man kan forstå problemstillingerne og de teorier, der er relevante i forhold til problemstillingen. Det betyder også, at hvis man har været på CBS og ASB, så har man næsten allerede fået praktisk erfaring, mens man har læst, eftersom undervisningen er meget løsningsorienteret. Det teoretiske niveau er som følge heraf også generelt højere på universiteterne, da man ikke blot skal løse problemer, men også forstå den dybere mening.

Eftersom sigtet er forskelligt fra handelshøjskolerne og til universiteterne, vil det være svært at sammenligne disse uddannelsesinstitutioner. Jeg har taget hovedparten af  min uddannelse på universitetet, men har også været på handelshøjskoler, og har sågar været i udlandet, hvor jeg også har stiftet bekendskab med business schools og universiteter. Det er min klare opfattelse, at det teoretiske niveau er højere på universiteterne, mens de uddannelser, hvor man får det bedste kendskab til arbejdet efter uddannelsen, findes på handelshøjskolerne. Dog vil jeg ikke sammenligne mine ophold, da de er så forskellige, og bidrager med noget forskelligt. De kan ikke puttes i samme kasse, men de kan supplere hinanden. Derfor synes jeg også, at man som et led i sin uddannelse bør tage et par fag på enten et andet universitet, en handelshøjskole eller i udlandet. Det vil ofte gavne.


Brugbart svar (1)

Svar #17
29. oktober 2010 af Jonasivy (Slettet)

 #1

For at forsøge at besvare dit spørgsmål, er det ikke kun karakterer der spiller ind.

På "eliteuniversiteterne" i USA, skal du kunne vise at du er en interessant person som vil noget med dit liv, ikke at du bare vil gå på et anerkendt universitet i USA.

Det kan du læse mere om her

Mht. penge, er der flere af universiteterne der selv støtter deres egne studerende. Måske det var værd at finde ud af hvad dine muligheder for at få støtte er når du er en international studerende.

Som der bliver sagt, hjælper frivilligt arbejde og andre aktiviteter meget. Men det kan være lidt svært at have papiret proppet med velgørende aktiviteter når man er på vej ud af 3.g.

Du kan læse om Rasmus, han gik direkte fra gymnasiet til Stanford: http://ivysen.dk/2010/rasmus-rygaard/ og i øvrigt hans blog hvor han fortæller om optagelseskravene og finansiering.


Skriv et svar til: Læse i USA - krav.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.