Matematik

skæringspunkt

04. august 2010 af Imsobadatmath (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har et matematiks spørgsmål der lyder så ledes.

Jeg skal finde kordinaterne til punktet K, som har skæringspunkt mellem linjen gennem punktet B og S, og linjen gennem punktet A og C

På forhånd ved jeg at, A har kordinatsættet (2,0) og B har kordinatsættet (0,2)

Håber der er nogen der kan hjælpe mig.

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2010 af ramme2 (Slettet)

Jeg tror ikke der er oplysninger nok til at finde skæringspunktet for punktet K, sådan som jeg har forstået opgaven. 

Der er kun opgivet et kordinatsæt for hver af linjestykkerne BS og AC uden hældningskoefficient. Dermed kan de 2 linjer have uendeligt mange skæringspunkter.


Svar #2
04. august 2010 af Imsobadatmath (Slettet)

Hej

Hældningskoefficient er -1

Hjælper dette


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. august 2010 af ramme2 (Slettet)

Ja nu kan jeg begynde at regne


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. august 2010 af ramme2 (Slettet)

Hvis begge linjer BS og AC har kældningskoefficienten -1 falder de 2 linjer sammen. De har begge funktionen y=-x+2 . Er du sikker på at begge linjer har hældningskoefficienten -1 ??

Jeg blev forvirret af sammnfaldet af de 2 linjer, derfor tog det lang tid


Svar #5
04. august 2010 af Imsobadatmath (Slettet)

Hej

Nej jeg havde regnet forkert, men så forstår jeg det ikke helt for jeg har givet alle de oplysninger jeg selv har fået i opgaven. Og de eneste to tal jeg har fået er at A har kordinatsættet (2,0) og at B har kordinatsættet (0,2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. august 2010 af ramme2 (Slettet)

Så er jeg også nødt til at melde pas. Enten mangler der oplysninger, eller også har jeg misforstået opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. august 2010 af JKaram (Slettet)

Du må have fået flere oplysninger, for opgaven kan ikke regnes uden.

Karam


Svar #8
04. august 2010 af Imsobadatmath (Slettet)

Hej

Opgaven er et kordinatsystem der lagt udover en tangram flise

Så jeg ved at A som har kordinatsætte (2,0) altså at y1= 2 og x1=0, og da B har kordinatsættet (0,2) ved jeg at y2=0 og at x2= 2, jeg har ikke fået oplyst andet udover at kordinatsystemets centrum hedder O og har kordinatsættet (0,0)

Håber det hjalp, hvis ikke så mange tak for hjælpen alligevel :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. august 2010 af mette48 (Slettet)

Jeg synes du skal skrive hele den oprindelige opgavetekst her.

Det giver nok den bedste mulighed for at vi kan hjælpe dig.

Hvis A=(2,0) er (x1,y1)=(2,0) og x1=2   y1=0

B=(0,2) så er   x2=0   y2=2


Svar #10
06. august 2010 af Imsobadatmath (Slettet)

Hej

men det gør jeg så, herunder ses opgaven formuleret som jeg har fået den:)

vedhæftet er figuren

Opgave 2.
Et koordinatsystem lægges ud over tangramflisen.

O har koordinatsættet (0,0), A har koordinatsættet (2,0), og B har koordinatsættet (0,2).
a)
Bestem ved beregning koordinaterne til punktet T, der er skæringspunktet mellem linjen gennem punkterne B og S og linjen gennem punkterne A og C.
b)
Bestem ved beregning diagonallængderne i koordinatsystemets parallelogramformede tangrambrikker.

Håber der er nogen der kan hjælpe mig nu :)

VH Tine

Vedhæftet fil:Opgave 2.docx

Brugbart svar (1)

Svar #11
06. august 2010 af mathon

Linjen gennem punkterne B og S har ligningen y = 3x + 2
Linjen gennem punkterne A og C har ligningen y = x – 2
Hvoraf T kan beregnes

Den spidse vinkel mellem parallellogrambrikkernes sider er 45°
og sidelængderne henholdsvis 2 og √(2)
hvoraf diagonalerne kan beregnes
 

...................

cos(45º) = 1/√(2)


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. august 2010 af mette48 (Slettet)

Kan desverre ikke hjælpe dig, da jeg ikke kan læse docx-filer


Brugbart svar (1)

Svar #13
06. august 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:tangram_1.doc

Brugbart svar (1)

Svar #14
06. august 2010 af mathon

lille vinkel-redigering
se
 

Vedhæftet fil:tangram_1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #15
06. august 2010 af mette48 (Slettet)

Ja når man får oplysningerne fra tegningen er opgaven jo til at løse, hvilket mathon allerede har gjort nydeligt.

#0 hvis du vil vide hvordan ligningerne for linierne fremkommer, så spørg bare.


Svar #16
06. august 2010 af Imsobadatmath (Slettet)

Hej

Jeg kunne faktiks godt tænke mig at vide hvordan man kommer frem til ligningerne, da jeg ikke helt er med hele vejen selv:)


Brugbart svar (1)

Svar #17
06. august 2010 af mathon

brug to-punkts-formlen
på formen

Vedhæftet fil:topunktsformlen_2.doc

Brugbart svar (1)

Svar #18
07. august 2010 af mette48 (Slettet)

Hvis man ikke kan huske formelen sætter man ind i liniens ligning

A=(2,0)    C=(0,-2)

indsættes i y=ax+b

0=a*2+b   og    -2=a*0+b ⇒ b=-2                b indsættes i den første ligning

0=2a-2     ⇒a=1

linien gennem A og C har formlen y=x-2

Ligningen for den andel linie fås på tilsvarende vis.


Brugbart svar (1)

Svar #19
07. august 2010 af mathon

evt. CAS-kontrolberegning på TI89
for linjen gennem punkterne P(a,b) og Q(c,d)
 

                                Define f(a,b,c,d) = solve(det([x,y,1;a,b,1;c,d,1]=0),y)

eksempelvis.
                                             f(0,2,-1,-1)  giver y = 3x + 2


Brugbart svar (1)

Svar #20
07. august 2010 af mathon

flytning af halv-parente

                                            solve(det([x,y,1;a,b,1;c,d,1]=0),y)   ændres til   solve(det([x,y,1;a,b,1;c,d,1])=0,y)           


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.