Matematik

Uni elementær matrix

05. august 2010 af SimM (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hed med jer :)

Der er givet en matrix A ved

A=             0  2  2         E1 :=         -4 0 0              E2 =     1 0 0

                  4 -5 -4                           0 1 0                            0 1 0

                 2 -3   2                            0 0 1                           -2 0 1

Matricen B fremkommer ved at anvende først rækkeoperation givet ved E1 og dernæst rækkeoperation givet ved E2

Find B:       

Det jeg så har gjort:

A* E1 = kaldes  Z=         0  2   2           og dernæst E2*Z =    -4  2 2

                                        -16 -5 -4                                             -8 -5 -4

                                         -8 - 3 -2                                              -4 -3 -2

men det rigtige svar er:  0 -8 -8

                                           4 -5 - 4

                                          2 13 14

hvad gør man efter at E2*Z?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2010 af Lukka (Slettet)

Prøv E2*E1*A


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. august 2010 af TorbenA (Slettet)

Ja, det giver vist det rigtige resultat, bortset fra, at jeg synes Z(3,3) bliver 18 i stedet for 14 :-(.

Er rækkeoperation det samme som matrixmultiplikation fra venstre?


Svar #3
05. august 2010 af SimM (Slettet)

Hej med jer og tak for svaret det virkede, hmm underligt fordi jeg havde gjort det andet ved en anden opgave og det fungerede fint der, men tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. august 2010 af Lukka (Slettet)

Rækkeoperationer svarer til venstremultiplikation med tilsvarende elementarmatricer. Man kan generelt ikke bytte rundt på faktorerne, men for passende matricer går det jo godt. Rigtigt resultat, men forkert anvendelse af teori.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. august 2010 af TorbenA (Slettet)

Tak skal du have


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. august 2010 af TorbenA (Slettet)

Undskyld jeg skriver igen; men jeg har totalt glemt, hvad en elementarmatrix er. Hvad er det?

Er E1 og E2 elementarmatricer?

Jeg tog matematik 1 på universitetet i 1965 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. august 2010 af Economist (Slettet)

Du kan jo slå det op ved en søgning på google, her eksempelvis.

Elementære matricer er såmænd søde nok, men de må nok siges også at være en anelse kedelige.


Skriv et svar til: Uni elementær matrix

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.