Kemi

Mængdeberegning

06. august 2010 af polakker89 (Slettet)

Jeg har en opgave der volder problemer.. Meget gerne skær det ud i pap :)

Hvor mange HNO3 er der i 100 ml koncentreret salpetersyre (masse% er 65% og densitet er 1,41 g/ml)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. august 2010 af mathon

      Hvor mange mol HNO3 er der i 100 ml koncentreret salpetersyre

       c = (p/100) · (d/M)

       c = 0,65 · ((1410 g/L)/(63,02 g/mol)) = 14,543 mol/L

       n = V·c = (0,1 L)·(14,543 mol/L) = 1,4543 mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. august 2010 af mathon

eller direkte

        n = (0,65·V·d) / M = (0,65·(0,1 L)·(1410 g/L)) / (63,02 g/mol) = 1,4543 mol

med tankegangen:

                        1)  opløsningens masse = V·d

                        2)  massen af ren syre = 0,65·V·d

                        3)  antal mol ren syre   (0,65·V·d) / M


Svar #3
08. august 2010 af polakker89 (Slettet)

Super, tak for det :)


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.