Matematik

cirkeltangenter (vektorregning)

11. august 2010 af mm :) (Slettet)

Er der nogen der gerne vil hjælpe mig med følgende eksperiment:

http://i34.tinypic.com/v8k034.png

1. Jeg har fundet ud af, at hældning til |OM| er y2/xfordi startpunkterne (cirklens centrum - O) bare er 0.

2. Hvordan finder jeg ligningen for tangenten i M? Jeg kender ligningen for en tangent er givet ved  y = f'(x0)*(x-x0)+f(x0). f'(x0) er hældningen til M... hvad med de andre ting?

3. Jeg skal bruge oplysninger fra punkt 2 til at løse denne opgave - ser det ud til..

4. Hvordan finder jeg længderne?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2010 af NejTilSvampe

Jeg er så rusten til vektor regning, så det er lidt en øvelse til mig selv også :P Så lad vær med at stole på alt hvad jeg siger!

2. OM er din tværvektor til tangenten i M.

så 

<x,y> = <x0,y0> + t*<x0,y0> 

ligningen til den parameterfremstilling må være

x0(x-x0) + y0(y-y0) = 0

x0x-x0^2 - y0y + y0^2

x0x -y0y = x0^2 +y0^2 = r^2

hvorfor jeg får negativt kan jeg ikke gennemskue lige nu. Og jeg gider ikke til at kigge i min bog, kontrolér lige selv hvad det er jeg har gjort forkert her.

Nu vil jeg stikke af, held og lykke.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. august 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:cirkeltangent.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2010 af mette48 (Slettet)

#1 du har da ganget med -yo i parentesen i stedet for at gange med y0


Skriv et svar til: cirkeltangenter (vektorregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.