Kemi
titrering
24. marts 2005 af
migmig (Slettet)
jeg er ikke helt sikker på om jeg forstår titrering rigtigt.. så er det ikk nogen der vil læse det igennem og se om det er formuleret rigtigt?
Ved at titrere kan man bestemme den nøjagtige koncentration af et stof som man som regel har opløst (analyseopløsningen), og tilsat en indikatorvæske. Så tildrypper man en opløsning hvor man kender koncentrationen nøjagtigt (titrervæsken).
Indikatorvæsken bruger man til at finde ækvivalenspunktet, for indikatorvæsken rea-gere først med titrervæsken når stoffet i analyseopløsningen er brugt op, og opløsnin-gen skifter farve. Ækvivalenspunktet er derfor det punkt hvor der er tilsat lige meget titrervæske og det stof i opløsningen man ville finde.
Derefter kan man beregne stofmængden at det tilsatte titrervæske med formlen n=c*V, og den ækvivalente stofmængde af titrerstoffet kan bestemmes ud fra reakti-onsskemaets koefficienter. Hvis fx titrervæsken og titrerstoffet reagerer i forholdet 1:1, så er n(titrervæske) = n(titrerstof).
Ved at titrere kan man bestemme den nøjagtige koncentration af et stof som man som regel har opløst (analyseopløsningen), og tilsat en indikatorvæske. Så tildrypper man en opløsning hvor man kender koncentrationen nøjagtigt (titrervæsken).
Indikatorvæsken bruger man til at finde ækvivalenspunktet, for indikatorvæsken rea-gere først med titrervæsken når stoffet i analyseopløsningen er brugt op, og opløsnin-gen skifter farve. Ækvivalenspunktet er derfor det punkt hvor der er tilsat lige meget titrervæske og det stof i opløsningen man ville finde.
Derefter kan man beregne stofmængden at det tilsatte titrervæske med formlen n=c*V, og den ækvivalente stofmængde af titrerstoffet kan bestemmes ud fra reakti-onsskemaets koefficienter. Hvis fx titrervæsken og titrerstoffet reagerer i forholdet 1:1, så er n(titrervæske) = n(titrerstof).
Svar #1
24. marts 2005 af frodo (Slettet)
Jeg tror du har forstået det rigtigt nok. Men nøjagtig er så prøcist et ord. Der vil jo altid være en måleusikkerhed.
Svar #2
24. marts 2005 af frodo (Slettet)
i øvrigt gælder ovenstående for en kolorimetrisk titrering. Det er måske lige værd at nævne.
Svar #3
24. marts 2005 af migmig (Slettet)
#2 har også skrevet at det er en kolorimetrisk titrering.. men det forstod jeg.. så mente ikk jeg behøvede at skrive det herinde..
men tak.. har endelig forstået det så..
men tak.. har endelig forstået det så..
Skriv et svar til: titrering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
