Fysik

fysik A-niveau

14. august 2010 af rnadal (Slettet) - Niveau: A-niveau

et luftpudefartøj består af en støvsuger, der står på en træplade og blæser luft ned under pladen. Gardiner af plastfolie får luften til at danne en pude, som pladen svæver på. Støvsugeren kan præstere et tryk på 30 mmHg, og luftpuden har arealet 1,0 m2.

Hvor meget kan luftpuden bære ?

kan I hjælpe ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2010 af NejTilSvampe

 jeg kender ikke dine enheder. 

Men tryk: p = F/A 

så F = p*A

den kraft du får der skal være lige så stor som tyngdekraften F = m*g

så  p*A = m*g => m = p*A / g   

det er mit bud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2010 af mette48 (Slettet)

30mmHg er trykket fra en 30 mm høj Hg (kviksølv)søjle.


Skriv et svar til: fysik A-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.