Matematik
Haster hjælp! differential
en funktion er givet ved:
f(x)=x+sin(x)
b) gør rede for, at ligningen f(x)0c har netop en løsning for alle c.
grafen for f, koordinatsystemts førsteakse og linjen x=a , a>0 , afgrænser i første kvandrant en punktmængde M, der har et areal
c) bestem a, så arealet af M bliver 2
jeg kan ikke finde ud af opgave b men c tror jeg laves på denne måde:
solve(2=∫ cos(x)+1, x, 0 , a) , a)=1,10606
er det rigtigt at a skal give 1,10606?
og kan du hjælpe med opgave b den forstår keg slet ikke
på forhånd tak:)
Svar #1
14. august 2010 af mathon
0∫a (x+sin(x)dx = 2 a>0
[(1/2)x2 - cos(x)]0a = 2
(1/2)·a2 - cos(a) - ((1/2)·02 - cos(0)) = 2
(1/2)·a2 - cos(a) + 1 = 2
(1/2)·a2 - cos(a) = 1 a>0
solve(0.5*a^2-cos(a)=1,a)|a>0
Svar #2
14. august 2010 af f-afg-s (Slettet)
tusind tak for hjælpen :) nu forstår jeg det godt
men hvordan laves så opgave b? jeg kan slet ikke finde ud af den opgave.
håber du kan hjælpe :)
Svar #4
14. august 2010 af f-afg-s (Slettet)
for hvilke af dem den f`(x) eller f(x)? forstår ikk helt !
Skriv et svar til: Haster hjælp! differential
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
