Matematik

Hjælp til vektorregning!

15. august 2010 af Sunbright (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Sidder her og er lost i en opgave om vektorer. Opgaven lyder således; Tegn to vektorer a→ og b→ således at

|a→|  =  |b→|  =  |a→ + b→|.

Skal man finde repræsentanter for både a og b eller..?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2010 af TwoStates (Slettet)

Skal || forstås som længden af vektoren ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2010 af mathon

   vektor a er identisk med vektor b


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2010 af mathon

rettelse til #2
                         vinklen mellem
                         de lige lange vektorer a og b
                         skal være 120º

..................

                |a+b|2 = a2 + a2 + 2a2·cos(V) = a2                   0<V<180º

                               2a2(1+cos(V)) = a2                              divider med 2a2

                               1+cos(V) = (1/2)

                                cos(V) = -0,5

                                V = cos-1(-0,5) = 120º

               


Skriv et svar til: Hjælp til vektorregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.