Matematik

neeeeeed heeeeeeeeeelp

15. august 2010 af Gitse (Slettet)

Hej, 

Hvordan kan man angive tre andre stamfunktioner til en funktion. altså F(x)= (1/2)x2-x+9 er stamfunktion til f(x)=x-1.

Please har brug for hjælp!

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2010 af peter lind

Du kan addere en konstant til en stamfunktion F(x) til f(x) uden at detændre på at den´t er en stamfunktion. Du kan altså bare skifte de 9 ud med et andet tal.


Svar #2
15. august 2010 af Gitse (Slettet)

 Ville det sige at de te andre stamfunktioner kan være:

1. F(x)= (1/2)x2-x+10
2. F(x)= (1/2)x2-x+11
3. F(x)= (1/2)x2-x+12


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2010 af Nilletøz (Slettet)

jep :)


Svar #4
15. august 2010 af Gitse (Slettet)

 okay, tusind tak :)

et sidste spørgsmål: Hvornår ved man at man skal bruge regneregler for differentialregning og regneregler for integral regning til at differentiere F'(x) ?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2010 af peter lind

???? Du skal altid bruge regnereglerne for differentiation, når du skal differentiere


Skriv et svar til: neeeeeed heeeeeeeeeelp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.