Kemi

Stofmængde

24. marts 2005 af Misser (Slettet)
Hey! jeg ville høre om der er nogle der vil være søde og hjælpe mig med denne opgave...
Jeg skal beregne stofmængden ag AgNO3 i det tilsatte volumen 0,1 M AgNO3. Når volumen er 2,78 mL. Det gør jeg ved at sige o,1*2,78 = 0,28.
Derefter skal jeg regne hvor stor en stofmængde Ag+ der er tilsat?...

Og det ved jeg simpelthen ikke hvordan jeg skal gøre..
På forhånd..TAk for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2005 af frodo (Slettet)

se på dissociationen af saltet ovenfor:

AgNO3 --> Ag+ + [NO3]^-

der er så godt som fuldstændig!

Svar #2
24. marts 2005 af Misser (Slettet)

Ja..men hvordan beregner man hvor stoe en stofmængde Ag+ der er tilsat.. Der må være en beregning?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2005 af frodo (Slettet)

tja.. du har beregnet hvor stor en (formel) stofmængde, der er af AgNO3. Og nu siger jeg så, at det dissocieres til Ag+ og [NO3]^-.. Hvad mon stofmængden af Ag+ så er?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2005 af Katty (Slettet)

nAg+ = c*V = 0,1M * 2,78mL = 0,287mmol

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2005 af Katty (Slettet)

nAg+ = c*V = 0,1M * 2,78mL = 0,278mmol

ikke 0,287mmol

Svar #6
24. marts 2005 af Misser (Slettet)

Okay!Mange tak!
Men så bliver jeg nødt til at spørge..Hvis formlen nu er Ag+(aq)+ Cl-(aq) --> AgCl(s) Hvor stor en stofmængden Cl- indeholder 1,00 mL havvand?
Vi kan jo sel reaktionsligningen reagerer 1 : 1, men er stofmængden den samme som Ag+....?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2005 af frodo (Slettet)

ja

Svar #8
24. marts 2005 af Misser (Slettet)

Okay....
Tusind tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.