Kemi

navngivning

16. august 2010 af v-27 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Min gruppe og jeg har et mindre problem, vi skal give fosforsyre og ethansyre, et rationelt navn, er der nogen der vil hjælpe, vi har ingen anelse af, hvad det kan være.

Og det skulle meget gerne være ud fra formlen.

Fosforsyre har formlen H3PO4

Ethansyre har formlen CH3COOH

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2010 af mathon

du mener formentlig:

    fosforsyre har formlen H3PO4 = tri-hydrogen-phospho(rus) - at = trihydrogenphosphat

    eddikesyre har formlen CH3COOH   =    Ethansyre


Svar #2
16. august 2010 af v-27 (Slettet)

Ja formlerne er lige nøjargtig dem jeg mener :) Rationelle navne er det så dem hvor man bruger latinske tal og grundstoffets navn?? Og er ethansyre et rationelt navn?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2010 af mathon

             ethansyre er et rationelt navn
men
             propansyre kan være propan-1-syre og propan-2-syre
             pentansyre
                                 • pentan-1-syre
                                 • pentan-2-syre
                                 • pentan-3-syre                 osv



 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2010 af JKaram (Slettet)

Ja, det er nok det man vil kalde rationelle navne. Altså der er ikke noget normalt i kemi der hedder "rationelle navne". Man kunne også argumentere for at rationelle navne, ville være navne der refererede til deres egenskab.

Karam


Skriv et svar til: navngivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.