Matematik

Rumfang af en keglestub

16. august 2010 af Christiiie (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 HALLØJ !!!!

Hvordan regner jeg dette ud:

r = 10m

R = 16m

h = 3m

Hvordan regner jeg så rumfanget ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2010 af mathon

                       Vkeg.-stub = (π/3)·h·[R2 + r2+ Rr]


Svar #2
16. august 2010 af Christiiie (Slettet)

 Kan du skrive det med de tal/oplysninger man har fået af keglestubben ?

Tror at jeg vil forstår det bedre på den måde :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2010 af NejTilSvampe

#2 - Så du vil have vi laver opgaven for dig? - god indstilling (sarkasme).

Du har jo netop selv skrevet hvad størrelserne er, så det bliver:

(π/3)·3m·[(16m)2+(10m)2+16m·10m] = ??


Svar #4
16. august 2010 af Christiiie (Slettet)

 OK, har tastet det inde, men bliver svaret virkelig 1064.247719 ??

Det er da ikke korrekt ? Er det ? :o

Eller har jeg bare tastet noget forkert inde ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2010 af NejTilSvampe

 #4 - Jeg får 1621,1

en keglestub som er 3 meter høj, og har en stor radius på 16 meter, og en lille radius på 10 meter kan rumme 1621 kubik meter.. Det synes jeg lyder nogenlunde sandsynligt.


Skriv et svar til: Rumfang af en keglestub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.