Matematik

Beregn diagonal i rektangel

16. august 2010 af louisetb (Slettet)

Hej folkens (:

Ville lige høre, om jeg kunne få noget hjælp her.

Opgave: Et rektangel har længden 16 og bredden 10. Bestem diagonalernes længde.

Indtil videre har jeg gjort således: (er det rigtig?)

Formel: a2 + b2 = c2

16^2 + 10^2 = c
?
√16^2 + 10^2
?
18,8680 = c

Dvs. rektanglets diagonaler er 18,8680

?

Herefter skal vinklen mellem diagonalerne bestemmes. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2010 af keg (Slettet)

du har en ret vinkel hvor du kender  længden og bredden

 så kunne du bruge tangens til at beregne vinklen med


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vinklen v mellem diagonalerne i rektanglet er to gange den vinkel, som diagonalen danner med en af siderne i rektanglet. For denne vinkel i dette rektangel gælder derfor

tan(v/2) = 10/16

og dermed

v = 2·tan-1(10/16)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2010 af mathon

                V = cos-1(1 - 2/(1+(L/b)2))

eller
                V = 2·tan-1(b/L)

                


Svar #4
16. august 2010 af louisetb (Slettet)

Mange tak :D

Jeg har også en anden en, hvis I gider hjælpe lidt mere.

Retvinklet trekant, ABC.
Hypotenusen c = 21,76
Kateten b = 17,65

- Bestem størrelsen af vinkel A:

- Betsem størrelsen af vinkel B:

- Bestem længden af den anden katete:
 

Jeg er helt lost. Tror stadig min hjerne holder sommerferie (;


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2010 af mathon

...så aktiver dog den hjerne, da du ved, at det alligevel skal ske...  :-)

            •  Pythagoras

            •  retvinklet trekants trigonometri

             


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2010 af mathon

se


Svar #7
16. august 2010 af louisetb (Slettet)

#5 jeg gør mit bedste, haha (;
og mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2010 af mette48 (Slettet)

Jeg vender mig ikke til at det nu hedder tanv  tidligere hed det tg, det er også det der står i min logaritmetabel


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis man læser hele opgaven i #0 , drejer det sidste spørgsmål sig om at bestemme vinklen mellem diagonalerne i rektanglet. Da opgavestilleren selv havde bestemt diagonalens længde, har opgavediskussionen koncentreret sig om at bestemme vinklen mellem diagonalerne.


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. august 2010 af keg (Slettet)

#8

ja meget har forandret sig gennem tiderne, men jeg tror da stadigvæk

at man vænner sig til noget og ikke vender :)

 og den nymodens regnemaskine skriver gudhjælpemig også tan for tg (tangens)

 ja verden er helt af lave, hehe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Betegnelserne tan og tg kan bruges sideløbende, selvom betegnelsen tan nok er den foretrukne i nyere matematisk litteratur. Derved opnås en vis harmoni, idet der bruges tre bogstaver til alle de vigtigere trigonometriske funktioner, sin, cos, tan, cot .


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. august 2010 af keg (Slettet)

#11

 men harmonerer dog ikke med sinh og cosh :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, men alle de hyperbolske funktioners betegnelser afledes så fra standardfunktionerne på harmonisk vis ved tilføjelse af et h .


Skriv et svar til: Beregn diagonal i rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.