Fysik

energiforbrug

16. august 2010 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Vi ser på en 60 W pære. Pæren lyser i 4 timer.

a) Beregn pærens energiforbrug ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2010 af Bankier (Slettet)

Watt = effekt

W = J / s

Pæren bruger 60 J /s

4 timer = 14400 sekunder

60 J/s * 14400 s = 864000 J = 864,0 kJ


Svar #2
16. august 2010 af trinerasmussen1991 (Slettet)

hvordan fik du det til 14400 s ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2010 af Bankier (Slettet)

4 timer

1 time = 60 minutter

1 min = 60 sekunder

4*60*60 = 14400 sekunder


Svar #4
16. august 2010 af trinerasmussen1991 (Slettet)

nåår ups for satan, glemte at skrive hele opgaven

a) beregn pærens energiforbrug i kWh ?

b) beregn pærens energiforbrug i j?

C) Hvad koster det, at have pæren tændt i 4 timer ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. august 2010 af Bankier (Slettet)

a)

Hvis du har en 60 watt pære tændt i 4 timer bruger den:

(60 watt x 4 timer ) / 1000  = 0,24 kWh

Energy in watt hours is the multiplication of power in watts and time in hours.

b) Det har vi svaret på  i svar 1

c) kWh prisen er meget forskellig, men du kan sætte den til 1,70 kr hvis du ikke har en opgivet i din opgave

1,70*0,240 kWh*4 = 1,63 kr


Svar #6
16. august 2010 af trinerasmussen1991 (Slettet)

tak for hjælpen mester :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. august 2010 af mathon

#4 kort



a) beregn pærens energiforbrug i kWh ?

       E = P·t=(0,060 kW)·(4 h) = 0,240 kWh


b) beregn pærens energiforbrug i J?

       E = (0,240 kWh)·(3,6·106 J/kWh) = 864000 J

c) Hvad koster det, at have pæren tændt i 4 timer ?

       pris = (0,240 kWh)·(1,70 kr/kWh) = 0,41 kr


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2010 af Bankier (Slettet)

Ja, der var en svipser

du skal udelade de * 4  og gøre som

svar # 7 i c


Skriv et svar til: energiforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.