Matematik

HJÆLP til udregning af ligninger ....

17. august 2010 af Kolibr (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Da jeg lige igen er begyndt på  skole/matematik VUC efter 11 års pause må jeg nok indrømme at ligninger er ret meget langt væk og vil derfor gerne have hjælp til 3 opgaver (skulle kunne lave resten selv)

Jeg vil gerne have hjælp til at udregne dem og gerne en forklaring med så jeg helt kan forstå det igen :)

Håber en kan hjælpe og ellers på forhånd tak


Opgaven

5x + 8 = 23

10 + 2x = 24

(her er jeg kommet frem til x = 6 og så er jeg gået i stå )

32 = 8x + 8


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2010 af mathon

                  5x + 8 = 23                subtraher 8 på begge sider

                  10 + 2x = 24              subtraher 10 på begge sider


Svar #2
17. august 2010 af Kolibr (Slettet)

tak for svaret men kunne jeg måske få dig til at uddybe det mere (måske sættes stykket op her) så jeg helt kan forstå det hvis det ikke er for besværligt

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2010 af Moderatoren

Du skal have isoleret x , for at finde dens værdi - Det er det opgaven går ud på.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2010 af mette48 (Slettet)

5x + 8 = 23  trækker 8 fra på begge sider

5x + 8-8 = 23 -8

5x=15            deler med 5 på begge sider

5x/5=15/5

x=3

10 + 2x = 24 subtraher 10 på begge sider

10+2x-10=24-10

2x=14

2x/2=14/2

x=7


Skriv et svar til: HJÆLP til udregning af ligninger ....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.