Fysik

totalreflektion

17. august 2010 af 215 (Slettet)

kommer der total reflektion hvis Igrænse < 45grader

hvorfra kommer 45 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det afhænger af de optiske medier, som refraktionen (brydningen) foregår imellem. Du må forklare nærmere, hvad omstændighederne er.


Svar #2
17. august 2010 af 215 (Slettet)

 passer dette
Hvis grænsevinklen er mindre end indfaldsvinklen vil der forekomme Totalrefleksion, og hvis grænseviklen er større vil der ikke forekomme totalreflektion


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Samme spm. som i din næste tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=876173

Prøv at holde diskussionen om et bestemt emne i een tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2010 af mathon

#2

vrøvl:
grænsevinklen er en konstant


Svar #5
17. august 2010 af 215 (Slettet)

vel kan du så hjælpe med denne opgave? 

Vedhæftet fil:njk.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2010 af mathon

Hvis indfaldsvinklen er større end eller lig med grænsevinklen, vil der forekomme Totalrefleksion


Svar #7
17. august 2010 af 215 (Slettet)

 og grænsevinkel = sin^-1(n2/n1)


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2010 af mathon

   g = grænsevinklen

                gglas→luft = sin-1(nluft/nglas) = sin-1(1/1,48) = 42,5º

                gglas→vand = sin-1(nvand/nglas) = sin-1(1,33/1,48) = 64º


Svar #9
17. august 2010 af 215 (Slettet)

 ja.. men hvorfor skal luften ikke tælles med i 2. situation ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. august 2010 af mathon

                  fordi grænsefladen nu er glas_vand


Svar #11
17. august 2010 af 215 (Slettet)

 Mathon ville du lige se min opgave igennem og kommentere den ?


Skriv et svar til: totalreflektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.