Fysik

Passer dette ?

17. august 2010 af 215 (Slettet)

 Hvis grænsevinklen er mindre end indfaldsvinklen vil der forekomme Totalrefleksion, og hvis grænseviklen er større vil der ikke forekomme totalreflektion


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan har du defineret grænsevinklen?


Svar #2
17. august 2010 af 215 (Slettet)

 ig = sin^-1(n2/n1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2010 af TorbenA (Slettet)

Jamen så har du jo ret :-)

Jeg forstår det således. Vi har brydningsloven:

(sin u / sin i) = n1/n2

Hvis du vil finde brydningsvinklen, får du

sin u = (n1/n2) sin i

Sinus til u skal være mindre en 1, hvis der skal findes en udgangsvinkel u. Dvs. (n1/n2) sin i <= 1, eller

sin i <= n2/n1,

hvis lyset skal komme igennem overfladen. Ellers er der totalrefleksion, som du selv siger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2010 af mathon


Skriv et svar til: Passer dette ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.