Matematik

Vektorregning. Hjælp!

17. august 2010 af Sunbright (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hey. Jeg sidder her med en opagve, som jeg bare simpelthen ikke kan løse, og håber, at der er nogen, som kan.

Opgaven lyder således:

Hvorfor er |a→ + b→| normalt ikke lige med |a→| + |b→| ?
Hvad er betingelsen for, at |a→ + b→| er lige med |a→| + |b→| ?

Jeg ville ellers skrive hvad jeg tror man skal gøre, elle noget, men det gør jeg altså simpelthen ikke.

På forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2010 af mathon

                                             |a+b| = [|a|2 + |b|2+ 2·|a|·|b|·cos(Va,b)]0,5      

som specifikt for
              Va,b = 0
giver                                     |a+b| = [(|a| + |b|)2]0,5 = |a| + |b|
                                            


Svar #2
17. august 2010 af Sunbright (Slettet)

Kan du sætte ord på evt.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2010 af mathon

hvis
                  vinklen mellem vektorerne a og b er 0º

dvs
                  vektorerne a og b er ensrettede
gælder

                                             |a+b| =  |a| + |b|

             


Skriv et svar til: Vektorregning. Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.