Matematik

Størrelsesforhold

18. august 2010 af Jenshother (Slettet)

vis du har en tegning vor der er tegnet et rum på 8,1 gange 2,6 cm og du ved rummet er 537 kvadratmeter i virkeligheden hvad er siden og længten på rummet i meter så i virkeligheden?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2010 af mathon

    rumfang måles i m3 = kubikmeter


Svar #2
18. august 2010 af Jenshother (Slettet)

skal bruge målet på rummet væge i meter


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2010 af mathon

...du har givetvis flere oplysninger...


Svar #4
18. august 2010 af Jenshother (Slettet)

nej


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2010 af mathon

...omskriv din opgavetekst, så den bliver præcis


Svar #6
18. august 2010 af Jenshother (Slettet)

det er ikke en skole opgave men noget jeg skal bruge på arbejdet men har kun de oplysninger


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2010 af mathon

hvis fladen skal være 537 m2

og målene er tegnet
                                       8,1 cm og 2,6 cm

skal målene
i meter være:              40,90 m  og  13,13 m


Svar #8
18. august 2010 af Jenshother (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. august 2010 af mette48 (Slettet)

#7 hvad går der af dig mathon, det burde da ikke volde dig problemer??? Bliver helt bekymret for dig!

Forholdet mellem sidelængderne er 8,1 cm:2,6 cm hvilket også giver forholdet 8,1 m: 2,6 m

Målestoksforhold 1:a

8.1a*2,6a=537

a2=537/(8,1*2,6)

a2=25,5

a=5,05

mål i virkeligheden

8,1*5,05 m =40,90 m

2,6*5,05 m = 13,13 m


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Men målestoksforholdet mellem tegningen og virkelighedens værelse (rum) er jo ikke 1:5,05 , men derimod 1:504,94 , da tegningens enheder er givet i cm. Det er kun forholdet mellem værelsets sider, der er uafhængigt af den valgte enhed.


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. august 2010 af mette48 (Slettet)

Så du ikke første linie?

1 cm på tegningen svarer til 505 cm=5.05m i virkeligheden

Derfor ganges tegningens mål i cm med 505 og resultatet omregnes til m


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Så er du jo netop enig med mig. Men i #9 skrev du jo, at målestoksforholdet var 1:a , hvor du beregnede a til 5,05 .


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. august 2010 af mette48 (Slettet)

Jeg angiver først i opgaven at jeg vil regne i m ved at angive sideforholdene i m og beregner a ud fra det. Hvis du vil bruge andre forudsætninger, så gør det, men lad være at blande dig i mine.

Målestoksforholdet er fuldstændig ligegyldigt for opgavens løsning. Du behøver ikke komentere mere.


Skriv et svar til: Størrelsesforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.