Matematik

Stamfunktioner

18. august 2010 af monalise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælp og forklare mig hvordan man regner en funktion om til en stamfunktion.

opgaven lyder:

f(x)=x^18+x  - Bestem stamfunktionen? F(x)

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2010 af mathon

          F(x) = ∫ f(x)dx

          ∫ xndx = 1/(n+1)·xn+1 + k


Svar #2
18. august 2010 af monalise (Slettet)

Kan du gøre det ved opgaven, så tror jeg bedre jg forstår:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2010 af mathon

             F(x) = ∫ f(x)dx = ∫(x18+x1)dx  =  ∫(x18dx  +  ∫ x1dx

brug reglen på de to led


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2010 af ramme2 (Slettet)

∫(x18dx + ∫ x1dx  = (1/19)x19 + ½x2 +k 


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.