Matematik

a-b

19. august 2010 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey folkens ville lige spørge jer om der var nogle af jer der måske kunne hjælpe?

Opgaverne lyder sådan (Ved ikk om jeg har lavet dem rigtige)

Opgave 1 :

a+b

____

a2+b2 + 2ab

= a3+b3+ 2ab

Opgave 2:

a2-b2

______

a-b

= a-b

Er der nogle der evt. kan hjælpe mig med om jeg har lavet disse opgaver rigtige?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeg formoder, at stregerne skal være brøkstreger, og at det, der er efter = er dit bud på det reducerede resultat.

Den første opgave ser derfor ud således:

(a+b)/(a2+b2+2ab) = (a+b)/(a+b)2 = 1/(a+b) , ikke det samme som dit resultat.

Den anden opgave er

(a2-b2)/(a-b) = (a+b)(a-b)/(a-b) = a+b , forudsat at a≠b ... heller ikke det samme som dit resultat.


Svar #2
20. august 2010 af Alfredjns (Slettet)

Tak for hjælpen jeg prøver mig frem


Skriv et svar til: a-b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.