Matematik

sand eller falsk?

20. august 2010 af missunknow (Slettet)

jeg har angivet samtlige stamfunktioner til nogle af følgende funktioner, og ville høre om det jeg har lavet er rigtig:

1.     f(x) = (-2)/(x^2) + 2x^-6         =        (-k)/(2x)+(2)/-5)x^-5

2.     f(x) = 3√x+1         =       (6/3)x^(3/2)+k


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2010 af Economist (Slettet)

Det har du ikke. Du har også være meget inkonsistent i dine beregninger. :S


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2010 af ramme2 (Slettet)

f(x) = (-2)/(x^2) + 2x^-6      F(x) = -2*x/ (1/3) x3 +2*(-1/5)x-5  ⇒  F(x) = -6x /x3 -2/5 x-5 

⇒ F(x) = -6x-2 - (2/5) x-5

i opgave 2 ved jeg ikke om der menes 3√(x+1) eller 3(x^½) +1


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er nu heller ikke rigtigt i det 1. spm.

1. ∫(-2/x2 + 2·x-6) dx = 2/x -(2/5)·x-5 + k


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2010 af Economist (Slettet)

Når det første integrale skal beregnes, er det nok nemmest at omforme funktionen først. Ud fra vores potensregler har vi jo, at

f(x)=-2/x^2+2x^(-6)=-2x^(-2)+2x^(-6)

således, at vi i stedet har integralet

∫(-2x^(-2)+2x^(-6))dx

som jo er lidt lettere at arbejde med. Vi integrerer da ved at benytte os af reglen ∫x^bdx=1/(b+1)x^(b+1) og ser, at

∫(-2x^(-2)+2x^(-6))dx=-2/(-2+1)x^(-2+1)+2/(-6+1)x^(-6+1)+k=2x^(-1)+2/(-5)x^(-5)+k=2/x-2/5x^(-5)+k

som jo også netop er, hvad #3 har fået.


Svar #5
22. august 2010 af missunknow (Slettet)

hvad så med min 2.?

er den rigtigt?


Skriv et svar til: sand eller falsk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.