Matematik

Vandforbrug

21. august 2010 af hris (Slettet)

Hej alle jeg sidder og prøver at løse nogle lektier men jeg kan ikke rigtig komme frem til det rigtige resultat, så derfor beder jeg nu om jeres hjælp. det drejer sig om 1 opgave:
i 2009 betalte hver forbruger i holstebro 34,15 kr. pr. kubikmeter vand samt et fast årligt abonnement på 581,25 kr.
A) opstil en formel der beskriver sammenhængen mellem den samlede udgift (i kr.) til vand i 2009 og vandforbruget (målt i kubikmeter) for en forbruger i Holstebro. For Hillerød beskrives den tilsvarende sammenhæng ved formlen:
y= 49,38x + 308,75 hvor x er vandforbruget (målt i kubikmeter) og y er den samlede udgift (i kr,)
formlen for holstebro: 34,15x + 581,25
 

DETTE ER SÅ OPGAVEN JEG SKAL have hjælp til :
Hvad skal en forbruger i hver af de to byer betale for et vandforbrug på 12 kubikmeter? Og hvor stort skal vandforbruget være, for at en forbruger i Holstebro skal betale mindre end en forbruger i Hillerød?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2010 af mette48 (Slettet)

A)  Holstebro:

y=34,15x+581,25

B)  x=12 indsættes i de to funktioner hver for sig

C)  34,15x+581,25>49,38x+308,75  løs uligningen   x er vandforbruget


Skriv et svar til: Vandforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.