Matematik

Integrale

22. august 2010 af camillaa23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heey guys / girls

Jeg har fået et regnestykke som jeg sidder lidt fast i

jeg skal se om g er stamfunktion til f når g(x)=x-1/x+2lnx og  f(x) = (x+1/x)^2 ---- x > 0

Så har jeg valgt at diffe g(x) så den ser sådan her ud g(x)= x-1/x^2 + 2 /x

men når jeg skal til at integrale regning af f(x) så er jeg helt blank nogle der kan hjælpe mig med integrer f(x) = (x+1/x)^2

Tak (: har siddet med det i et stykke tid men kan ikke rigtig se en løsning selvom jeg sidder med alle regnereglerne :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2010 af peter lind

Du har differentieret forkert g'(x) = 1 +1/x2+2/x. Der er ingen grund til at integrere f(x). Du skal blot undersøge om g'(x) = f(x)


Skriv et svar til: Integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.